Hoppa till sidans innehåll

Roller i IdrottOnline


I medlemsregistret kan man tilldela roller och behörigheter vilket ger möjligheten att fördela arbetsuppgifter inom föreningen.

Förutom att visa vilken roll en person har i föreningen så kommer flertalet roller med en funktion inom IdrottOnline. En klubbadministratör har t.ex. tillgång till medlemsregistret för att kunna hantera medlemsadministrationen.

Om du vill begränsa funktioner för en person kan du välja att sätta en behörighet, istället för en roll, som då endast ger tillgång till ett visst område eller funktion inom IdrottOnline t.ex. administrera hemsida.

 

Huvudadministratör
I varje förening är det minst en person som har rollen huvudadministratör. Huvudadministratören tillsätts av RF och kan se föreningens alla flikar, göra alla redigeringar på hemsidan och tillstätta roller på medlemmar. 

Önskar ni byta, lägga till eller ta bort en huvudadministratör tar ni kontakt med supporten. Se då till att ha personen/personernas personnummer, namn och e-postadress tillhanda. Observera att IdrottOnline-supporten antingen behöver få ta del av ett styrelseprotokoll där ändringarna står med eller att ändringarna styrks av en styrelsemedlem. Detta kan ni bifoga i e-postmeddelandet som ni skickar in. Det kan vara fördelaktigt att två personer i föreningen har rollen huvudadministratör. Informationen skickar ni till This is a mailto link.

 

Klubbadministratör
Klubbadministratören har tillgång till medlemsregistret, personen kan lägga in nya medlemmar, tilldela roller och behörigheter samt ändra kontaktuppgifter till föreningen.

Klubbadministratören har inte tillgång till hemsidan och kan alltså inte lägga in nyheter, aktiviteter eller redigera på hemsidan. För detta krävs rollen Administratör hemsida.

 

Administratör hemsida
Personen med den här rollen kommer åt redigerarläget på hemsidan och kan ändra inställningar på hemsidan, skapa nyhetslistor, aktiviteter och andra funktioner som finns på hemsidan.

 

Redaktör hemsida
Personer med denna roll har tillgång till redigerarläger på hemsidan och kan skapa nyheter och lägga in aktiviteter.

 

Klubbmedlem
Alla medlemmar som är aktiva i föreningen och har en registrerad mailadress har tillgång till en personlig inlogg med användarnamn och lösenord. Om medlemmen inte tilldelats någon roll skickas inte lösenordet ut automatiskt. Klubbmedlemmar har inte tillgång till medlemsregister eller redigerarläge på hemsidan.

 

Ordförande
Föreningens ordförande bör självklar ha rollen ordförande. Rollen innebär att den personen kan skicka in LOK-stödsansökan, ansöka om Idrottslyft och kommer åt aktivitetsmodulen.

 

Kassör
Rollen kassör innebär att den personen kan skicka in LOK-stödsansökan och Idrottslyftsansökningar och kommer åt aktivitetsmodulen.

 

Utbildningsansvarig förening
Personen med utbildningsansvar i föreningen kommer åt utbildningsmodulen. I utbildningsmodulen registrerar och administrerar föreningen all utbildningsverksamhet. 

Idrottsmedel ansvarig 
Den i föreningen som utsetts till ansvarig för idrottsmedel har tillsammans med ordförande behörighet att skicka in föreningens idrottslyftsansökningar. 


Det finner fler roller och behörigheter i IdrottOnline men de ovan är de viktigaste. I den lathund som finns sammanställd kan du läsa vilka roller som ger vilka behörigheter 

Uppdaterad: 09 JAN 2018 15:48
Epost: Adressen Gömd

 


 

 

Postadress:
Svenska Styrkelyftförbundet
Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Besöksadress:
Idrottens Hus, Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information