Hoppa till sidans innehåll

Goda exempel


Under rubriken goda exempel vill vi på SSF samla, just goda exempel, på hur några av våra medlemsföreningar jobbar med LOK-stödet. 

Om din förening vill dela med sig av ytterligare exempel? Tveka inte att kontakta kansliet och vår idrottsutvecklare, antingen via mail eller telefon 010-450 71 73.

 

Westbo AK 

I Westbo har föreningen avsatt vissa tider för ungdomar att komma och träna, under dessa tider finns alltid ledare på plats som kan hjälpa och stötta de unga lyftarna. Till träningarna kommer både tjejer och killar i blandade åldrar, vilket uppskattas av alla. 

Eftersom  föreningen rapporterar in LOK-stöd för dessa grupper har de använt pengarna till att subventionera ungdomarnas träningsavgift. 

Rapporteringen sköter föreningen via IdrottOnline vilket gav dem 19000kr för 2015 års träningar. 

 

Luleå AK

I Luleå AK har de gemensamma träningstider, under dessa tider finns alltid tränare närvarande som kan hjälpa till, precis som i Westbo. 

I Luleå tycker de att IdrottOnline är ett lätt verktyg att arbeta med och är positiva över att så lite administrativt arbete kan generera så mycklet tillbaka till föreningen i rena pengar. Under 2015 fick Luleå AK ca 1800kr i LOK-stöd, den preliminära siffran för första halvan av 2016 säger att klubben kommer få utbetalt 17020kr. 

 

Klubb Corpus

Klubb Corpus, Vilhelmina har tidigare haft så mycket som tre olika träningsgrupper för ungdomarna i föreningen, men pågrund av ledarbrist har det tvingats att slå ihop grupperna och har idag bara en grupp. Eftersom ansvariga i Klubb Corpus rapporterar in alla aktiviteter som faller inom LOK-stödsreglerna fick klubben
51408kr för ungdomsverksamheten under 2015. Bra jobbat!

 

Malå AK

I Malå har föreningen en grupp som tränar tillsammans 3 gånger i veckan. Vid varje träningstillfälle finns en ledare på plats, vilket också är ett av kraven för att kunna rapportera in en LOK-stöds timme. Alla som är i rätt ålder under träningspasset prickas av på en närvarolista. I Malå AK har de än inte börjat använda IdrottOnline-appen, men Bosse som sköter rappoteringen i klubben säger att de överväger att använda den istället för de traditionella papperslistorna. 

Visst kan de låta krångligt med administrationen kring LOK-stöd, men det behöver inte vara så. Bosse uppskattar att han lägger ner ca 1-1,5h/ månad och arbetet gav under 2015 drygt 17000kr till klubben. 

Uppdaterad: 30 NOV 2017 09:21
E-post: Adressen Gömd

 


 

 

Postadress:
Svenska Styrkelyftförbundet
Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Besöksadress:
Idrottens Hus, Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link