Hoppa till sidans innehåll

Styrkelyft tillsammans


Järfälla AK, en styrkelyftsförening i Östra Svealands distrikt, har startat upp "Styrkelyft tillsammans". Ett initiativ som SSF tycker är jättespännande och hoppas att fler vill ta efter. Läs ordförande Levi Bergstedts egna ord om konceptet.

 

Styrkelyft tillsammans är ett initiativ för att samla styrkelyftare från och knyta kontakter mellan olika styrkelyftsklubbar i och runt Stockholm genom att skapa ett forum för att dela vår passion för sporten och styrkelyfta tillsammans.

Idén till Styrkelyft tillsammans föddes ursprungligen som en reaktion på vår känsla i Järfälla Atletklubbs styrelse av att varje steg framåt var ett steg halvt i blindo. Vi är en liten och relativt oerfaren styrelse som har arbetat hårt med att vända en förening som var i en nedåtgående spiral till att börja gå uppåt och framåt istället. Men i vårt arbete kände vi att det var svårt att veta mot vilken kontaktyta man kunde bolla tankar och idéer; det fanns inte någon naturlig mötesplats för atleter och ledare inom styrkelyftsvärlden, där det gick att utbyta gamla lyftarhistorier och tekniktips likväl som hjälp och råd för en fråga om att driva en ideell förening.

Tanken har idag utvecklats till mer av ett helhetskoncept för nätverkande och gemenskap; det ska inom ramen för Styrkelyft tillsammans anordnas ett gemensamt träningspass med efterföljande middag per månad. En av grundtankarna är också att olika klubbar ska stå för värdskapet varje månad. Passen ska med andra ord ”rulla runt”, så att deltagarna får möjlighet att besöka andra klubbar och träffa så många lyftare som möjligt. Vi hoppas såldes att genom projektet kunna knyta starkare band och möjliggöra en klubböverskridande gemenskap samt underlätta för deltagarna att använda och sprida sina samlade erfarenheter och kompetenser. Förhoppningen är att en sådan större kontaktyta och bättre gemenskap också kan bidra till ett ökat intresse för sporten från allmänhetens sida, eftersom de dels blir mer exponerade för styrkelyft, dels ser hur himla trevligt det är med styrkelyft.

Den 10 mars 2017 anordnade Järfälla Atletklubb premiärpasset i sina lokaler och vi var totalt 15 lyftare som samlades för att träna och umgås. Det kom lyftare från Håbo Atletklubb och Stockholms Atletklubb, och det peppades marklyft, anordnades en informell tävling för vem som kunde hänga längst i en chins-stång och det samtalades friskt. Efter passet fortsatte vi kvällen med hamburgare till stängningsdags.

Premiären kändes med andra ord som en stor succé och som att vi är på rätt väg för att skapa något riktigt trevligt och värdefullt. Alla deltagare har dessutom varit mycket positiva och tyckte att det var kul att träffas över klubbgränserna och under mer informella former än en tävling. Med fler tillfällen är förhoppningen även att fler lyftare och ledare deltar, för att på så sätt skapa så stora ringar på vattnet som möjligt!

 

För dig som är intresserad kan jag rekommendera att du går med i projektets Facebook-grupp och håller utkik efter nästa tillfälle.

Vi ses där!

/Levi Bergstedt

Uppdaterad: 05 DEC 2017 15:08 Skribent: Sara Brändström
Epost: Adressen Gömd

 


 

 

Postadress:
Svenska Styrkelyftförbundet
Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Besöksadress:
Idrottens Hus, Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information