Hoppa till sidans innehåll

Lyftarglädje med STK


Ett av de sista projekten som beviljades medel av 2016 års pott från Idrottslyftet gick till Sundbybergs TK och deras projekt "förmedla lyftarglädje!" I lördags hade de första deltagartillfället.

 

Sundbybergs TK har på senare tid märkt att kunskapen om träning med utrustning försvinner ute i landet och möjligheterna för lyftare som vill prova 
på utrustad lyftning minskar. De tycker att det är synd eftersom styrkelyft tappar både bredd och elit på det viset. Föreningen skickade in en Idrottslyftsansökan på just detta tema.

 

Föreningen skickade in sin ansökan via IdrottOnline och beviljades medel för att kunna genomföra sitt projekt. Syftet med projektet var att ge fler chansen att testa på just utrustad styrkelyft och bänkpress men också att simulera till en gemenskap över klubbgränserna och skapa en tillåtande och inkluderande lyftarmiljö. 

 

I lördags, den 21 januari höll Sundbybergs TK sin första träff inom ramen för Idrottslyftsprojektet "förmedla lyftarglädje!" och det var ett mycket uppskattat tillfälle. Under den första träffen deltog ca 15 deltagare som gick in för utmaningen med glatt humör och öppet sinne och gick därifrån lika glada och en erfarenhet och kanske något litet blåmärke rikare. Under träningen guidades de av erfarna lyftare och tränare.

 

- "Vi är jätteglada över hur stort intresset var", säger Josephine, en av projektets anvariga. "Vi testade knäböj med dräkt och lindor samt bänkpress med bänkpresströja".

Uppdaterad: 05 DEC 2017 15:08 Skribent: Sara Brändström
Epost: Adressen Gömd

 


 

 

Postadress:
Svenska Styrkelyftförbundet
Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Besöksadress:
Idrottens Hus, Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information