Hoppa till sidans innehåll

Nybörjarträning hos Linköpings AK


I höst har Linköpings AK erbjudit nybörjarträning under åtta tisdagskvällar. Nybörjarträningen riktar sig till styrketränings- och styrkelyftsintresserade personer i åldern 16-55, på ett ungefär utan några förkunskaper.

Med hänsyn till lokalen och antalet tillgängliga tränare satte föreningen ett maxtak på 14 deltagare. Trycket på att få en plats har varit högt och snabbt fylldes alla platser och en reservlista upprättades. Detta är inte första gången Linköping arrangerar nybörjarträning.

Vid anmälan ombads deltagarna att bland annat uppge ålder ifall så att föreningen ska kunna veta om de kan söka LOK-stöd. De fick även ge en kort beskrivning av sina styrketräningserfarenheter och personliga rekord i styrkelyft. Detta för att kunna skapa en någorlunda ”jämn” nivå på gruppen och utesluta eventuella icke-nybörjare.

Kostanden för deltagarna motsvarar medlemsavgiften i föreningen och alla ledare ställde upp ideellt.

Cecilia Cederblad från Linköpings AK tycker att nybörjarträningen har en härlig stämning och att det kul att många att de som är med under träningarna i december ställer upp i föreningens nybörjartävling – Lusselyftet, utöver att de kommit tillbaka nästa år för att teckna medlemskap. Det som varit lite problematiskt har varit att rekrytera tillräckligt många från klubben som kunnat ställa upp som tränare, trots det så rekommenderar Cecilia och Linköpings AK fler föreningar att erbjuda nybörjarträningar för både nya och befintliga medlemmar. 

Uppdaterad: 05 DEC 2017 15:57 Skribent: Sara Brändström
Epost: Adressen Gömd

 


 

 

Postadress:
Svenska Styrkelyftförbundet
Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Besöksadress:
Idrottens Hus, Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information