Hoppa till sidans innehåll

Östra Svealands utbildningshelger


Under 2017 planerande och genomförde Östra Svealands Styrkelyftförbund två utbildningshelger för distriktets föreningar på Bosön.

 

Under den fösta utbildningshelgen fick deltagarna lära sig mer om verktyget IdrottOnline och allmän föreningslära som SISU Idrottsutbildarna höll i, deltagarna erbjöds även en klovarutbildning, en förberedande domareutbildning samt att det visades en film om inkludering. Distriktsstyrelsen valde även att lägga distriktets årsmöte i samband med att det var så många föreningar representerade på plats.

 

Den andra utbildningshelgen bjöds deltagarna på kostföreläsning, coachutbildning, tävlingsfunktionärsutbildning, genomgång av regelverket för U11-13 lyftare, två utbildningar i svensk föreningsidrott samt diskussioner om hur föreningar kan jobba för att inkludera fler till idrotten.

 

Distriktsstyrelsen tycker att det bästa med båda helgerna var att träffa lyftare och föreningsrepresentanter från hela distriktet. Det gav en unik möjlighet att samverka, bygga relationer och få en inblick i klubbarnas verksamhet. Efter de båda helgerna har distriktsstyrelsen märkt av en ökad aktivitet bland de närvarande föreningarna med många goda initiativ vilket är ett positivt till betyg. Efter utbildningshelg nummer två fick deltagarna också fylla i en kortare enkät om vad de tyckte om helgen. Här är några av omdömena

 

”Toppenbra och intressant helg! Fått mycket tankar och inspiration att ta med till klubben.”

 

”Många tankar väcktes vad man kan förbättra, och bra föreläsningar”

 

”Josephines föredrag om coachning var jättebra, användbart”

 

”Föreläsningen om styrelse och förbundsarbete var toppen, samt diskussionen om värdegrund och vad vi förmedlar i idrotten.”

 

”Kosten och coachningen var bäst! Om tävlingsarrangemang var nyttig och väldigt användbar.”

 

 

Båda helgerna finansierades av Idrottslyftet. 

Uppdaterad: 05 DEC 2017 15:08 Skribent: Sara Brändström
Epost: Adressen Gömd

 


 

 

Postadress:
Svenska Styrkelyftförbundet
Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Besöksadress:
Idrottens Hus, Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information