Hoppa till sidans innehåll

Underlätta för varandra


Som ny i en idrott kan det vara svårt att hålla reda på allt som gäller, speciellt kopplat till tävling. Alla är inte heller bekväma med att tävla, tycker det känns läskigt och nervöst.

 

Avdramatisera tävlingen
Arrangera med fördel en träningstävling i klubben där ni låter lyftarna väga in, genomföra ett par lyft med tre som bedömer utförandet, bara för att känna hur det känns. Att hålla en träningstävling är inte bara en hjälp för lyftaren, det kan vara skönt som domare att få en repetition och som coach att vässa de taktiska kunskaperna också genom en träningstävling.  

Om det finns de i klubben som kanske vill tävla, men inte riktigt vågar ta steget och anmäla sig. Bjud med den eller dessa personer att följa med på nästa tävling, bara för att titta. Det kan vara ett väldigt bra sätt att avdramatisera hela tävlingsmomentet.

Vi varken kan eller ska tvinga någon att tävla. Det finns de som tycker att träningen i sig ger tillräckligt mycket glädje och det måste alltid respekteras. Alla är olika och drivkraften att utvecklas stimuleras inte hos alla genom tävling. Oavsett ambitionsnivå med träningen är alla välkomna.

Uppdaterad: 02 FEB 2018 13:48 Skribent: Sara Brändström
E-post: Adressen Gömd

 


 

 

Postadress:
Svenska Styrkelyftförbundet
Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Besöksadress:
Idrottens Hus, Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information