Hoppa till sidans innehåll
Foto: Maria Vantola

2020 - ETT ANNORLUNDA ÅR SOM ÄNDÅ GAV NYA MÖJLIGHETER

23 DEC 2020 23:47
  • Uppdaterad: 23 DEC 2020 23:47

2020-ett annorlunda år som ändå gav nya möjligheter

 

Året 2020 som nu närmar sig sitt slut kan sammanfattas med att det blev ett annorlunda år. Ett annorlunda år som utmanade oss alla men som även trots allt, även gav oss nya möjligheter.

Vi har trots den svåra situationen vi befinner oss i under året kunnat genomföra många av våra aktiviteter genom att istället för att ställa in – ställa om.

Året började med en välbesökt Klubbledarkonferens i Uppsala där vi bland annat gästades av då Svenska Tennisförbundets ledamot Åsa Hedin som senare under året valdes till Svenska Tennisförbundets ordförande. Vi upplevde konferensen som mycket positiv och vi kunde tillsammans med våra klubbar blicka framåt mot ett kommande arbete med att utveckla tennisen i vår region men även samarbetet mellan region och klubb. Vi hade planerat in en uppföljande klubbledarkonferens i september men som på grund av den rådande pandemin tyvärr fick ställas in. 

För våra spelare i åldern 10–14 år har vi kunnat genomföra Elite Hotels Next Generation träffar där 66 spelare från 11 av regionens klubbar deltog. Träffarna har vi genomfört i ett samarbete med Svenska Tennisförbundet Öst vilket har upplevts som mycket positivt.

Att arrangera tävlingar under den rådande pandemin har varit en utmaning då vi i de fall som vi kunde genomföra tävlingar fick tänka om och strukturera om för att säkerställa minskad smittspridning. Trots att vi fick ställa in RM inne och EHNG regionfinal som i år skulle uppmärksammats extra med ett 50-årsjubileum kunde vi i augusti genomföra RM ute på USIFs grusbanor i Uppsala. Fantastiskt roligt att få vara på plats och ta del av den härliga atmosfär som rådde under dessa två helger.

Våra lag i Pirres Pokal och Sofias Cup representerade SvTF Mitt på ett förtjänstfullt sätt där båda våra lag slutade på en tredje plats i respektive pool.

Inom Utbildningen har vi påbörjat ett samarbete med SvTF Öst och vi har bland annat genomfört Tennisen Plattformen, TGU 1 samt Tävlingsledarutbildningar. Det har varit ett stort intresse för utbildningarna och det verkar som om man passar på att utbilda sig nu när det är svårt att genomföra andra aktiviteter. Vi har genom Peter Reimer, utbildningsansvarig SvTF Mitt och Mirza Beciragic, regionchef SvTF Öst utvecklat en digital utbildning av Tennisens Plattform och som har varit mycket lyckad. Även TGU 1 har delvis digitaliserats, då teoridelen genomfördes digitalt medan de praktiska momenten gjordes på tennisbanan.

Under året har vi även arbetat mycket med en utredning om ett samarbete/samslagning med SvtF Öst. Vi har kommit fram till en rapport som klubbarna, genom en remiss, fått ge sina synpunkter på och som vi kommer att redovisa på en digital Klubbledarkonferens, söndagen den 24 januari 2021.  Så notera gärna det i era kalendrar.

Vi är glada över att ha kunnat välkomna Temnarens Racketklubb som ny klubb i SvTF Mitt. Vi önskar er lycka till i ert fortsatta arbete och än en gång, varmt välkomna.

Vi hoppas att situationen vi befinner oss i lättar under nästa år så att vi kan återuppta vårt målarbete med att vara mer aktiva i att utveckla vårt samarbete med klubbarna i regionen så att SvTF Mitt blir en naturlig del i det vardagliga tennisarbetet.

Slutligen vill vi rikta ett stort tack till alla klubbar i vår region som trots allt kunnat hålla verksamheten igång genom att ställa om och anpassa verksamheten, tävlingar mm så att de kan bedrivas på ett säkert sätt. Vi är mycket glada över och uppskattar det stora engagemanget som funnits ute i regionens klubbar och det arbete som ni dagligen gör för tennisen.

Vi blickar nu framåt mot ett nytt tennisår där vi tillsammans kan utveckla tennisen i regionen.

Hoppas att ni trots de märkliga tiderna får en riktigt trevlig helg och vi ser fram emot ett nytt spännande tennisår 2021.

GOD JUL och GOTT NYTT ÅR

Mats Pettersson

Ordförande

Svenska Tennisförbundet Mitt

Skribent: Maria Vantola
E-post: Adressen Gömd

 

________________________

Covid-info2.jpg

Uppdaterad 27 maj 2021

_______________________

SvTF.jpg

_______________________

_________________________________

________________________________

_____________________

Vi samarbetar med

    imageu7c8a.png

_____________________

  

_____________________

   

_____________________

_____________________

Postadress:
Svenska Tennisförbundet Mitt
Sysslomansgatan 51 B
752 27 Uppsala

Kontakt:
Tel: +46761303035
E-post: This is a mailto link

Se all info