Hoppa till sidans innehåll

LYCKAD KLUBBLEDARKONFERENS I UPPSALA

10 FEB 2020 07:43
SvTF Mitts Tennisår 2020 inleddes med en Klubbledarkonferens på i Uppsala den 10–11 januari för regionens samtliga klubbar, där medlemmar med en operativ eller strategisk roll bjudits in. En mycket lyckad konferens med totalt 20 stycken deltagare.
  • Uppdaterad: 10 FEB 2020 07:43

SvTF Mitts Tennisår 2020 inleddes med en Klubbledarkonferens på Arenahotellet i Uppsala den 10–11 januari för regionens samtliga klubbar, där medlemmar med en operativ eller strategisk roll bjudits in. En mycket lyckad konferens med totalt 20 stycken deltagare.

 

Fredagskvällen inleddes med att SvTF Mitts ordförande Mats Pettersson hälsade alla välkomna. Därefter tog Åsa Svensson, Regionchef SvTF Mitt vid, hon informerade om den sportsliga delen av regionens verksamhetsplan.

Kvällen fortsatte med en fantastisk föreläsning av Kenneth Bergbom, Näsbyparks TK med mycket inspiration i ämnet klubbutveckling. Hur man med små medel kan inkludera och få klubbens medlemmar att känna sig delaktiga.

Fredagskvällen avslutades sedan med en gemensam middag som ledde till många intressanta möten och trevliga diskussioner.

 

Dag två inleddes med värdegrundsarbete där föreläsaren Jan Lindh lyfte vikten av att hålla värdegrundsarbetet vid liv samt hur man bygger upp en levande värdegrund. Vad har ordet värdegrund för betydelse? 

Anton Wallgren RF-SISU Uppland utbildade om barnkonventionen kopplad till idrottsrörelsen och hur föreningen kan få stöd med utvecklingsarbetet inom föreningen. Anton informerade även om att Barnkonventionen är lag från och med 1 januari 2020 samt att alla föreningar med barn och ungdomsverksamhet ska ta registerutdrag på ledare/funktionärer som har kontakt med utövare under 18 år. Det fördes många diskussioner kring dessa ämnen och det reflekterades kring den egna föreningens arbete.

Mats Pettersson ordförande SvTF Mitt informerade sedan om SvTF Mitts verksamhet samt om det pågående arbetet kring en eventuell sammanslagning av SvTF Mitt och SvTF Öst. Mer information om arbetet med den eventuella sammanslagningen kommer att ges under kommande SvTF Mitts årsmöte.

Åsa Hedin, från Svenska Tennisförbundets styrelse, informerade om gällande och kommande satsningar samt färdriktning 2020.

Klubbledarkonferensen avslutades därefter med en gemensam lunch.

Vi vill rikta ett stort tack till alla deltagare, föreläsare, SvTF samt RF-SISU Uppland för denna fantastiska helg. Vi känner att vi har ett stort förtroende hos våra klubbar och vi ser mycket fram emot kommande uppdrag tillsammans med klubbarna och där vi gemensamt skall verka för att utveckla vår sport inom regionen.

Styrelsen

Svenska Tennisförbundet Mitt

Skribent: Maria Vantola
E-post: Adressen Gömd

 

________________________

Covid-info2.jpg

Uppdaterad 27 maj 2021

_______________________

SvTF.jpg

_______________________

_________________________________

________________________________

_____________________

Vi samarbetar med

    imageu7c8a.png

_____________________

  

_____________________

   

_____________________

_____________________

Postadress:
Svenska Tennisförbundet Mitt
Sysslomansgatan 51 B
752 27 Uppsala

Kontakt:
Tel: +46761303035
E-post: This is a mailto link

Se all info