Hoppa till sidans innehåll

SO TOUR VT 2022

19 JAN 2022 21:09
Speldatum och arrangörsklubbar för SO Tour VT 2022 är nu spikade. Målet med SO Tour är att på ett roligt och enkelt sätt få fler barn att prova på tävlingstennis och få dem att behålla sitt intresse för tennisen.
  • Uppdaterad: 19 JAN 2022 21:09

Speldatum och arrangörsklubbar för SO Tour VT 2022 är nu spikade. Under våren arrangeras det 9 stycken SO Tourtävlingar i regionen. Målet med SO Tour är att på ett roligt och enkelt sätt få fler barn att prova på tävlingstennis och få dem att behålla sitt intresse för tennisen.

SO Tourtävlingarna arrangeras i tre olika klasser: Mini, Midi och Maxi och det är åldern på spelaren som avgör vilken klass man tävlar i.

Under dessa tävlingar läggs stor vikt på Fair -Play och inför varje tävling görs en genomgång för spelare och vårdnadshavare där man får tips och råd om vad man ska tänka på och vad som gäller vid match.

Alla spelare får minst fyra (4) matcher och banstorlek, bollar (RS-bollar) och nät är anpassade efter barnens ålder. Framgångsreceptet i tävlingen är att få alla att känna sig som vinnare och alla deltagare får en medalj.

SO Tour Mini

Vänder sig till de yngsta spelarna 6–9 år, som vill börja prova på hur det känns att tävla i tennis.Matcherna spelas på minitennisbana. Spelas med mjuk, röd RS boll. Poängräkning börjar vid 5–5 och spelas först till 15 poäng.

SO Tour Midi

Vänder sig till spelare som är mellan 7–9 år och är ett mellansteg i spelarutvecklingen.Matcherna spelas på miditennisbana, en bana som är ett par meter kortare och lite smalare är en vanlig bana. Spelas med orange RS boll på medelstor bana. Poängräkning som matchtiebreak, det vill säga först till 10 poäng 

SO Tour Maxi

Vänder sig till spelare som är mellan 9–12 år och skall ses som en tävlingsform som underlättar steget in i ”vanliga turneringar”. Matcherna spelas på fullstor tennisbana med grön RS boll, Poängräkning som matchtiebreak, det vill säga först till 10 poäng.

Anmälan görs via Tävling Online.

I inbjudan HÄR kan du se alla kommande SO Tour tävlingar i vår region.

Skribent: Maria Vantola
E-post: Adressen Gömd

 

________________________

SvTF.jpg

_______________________

_________________________________

________________________________

NEXT GEN CUP NY LOGGA-liggande.png

_____________________

Vi samarbetar med

    imageu7c8a.png

_____________________

  

_____________________

   

_____________________

_____________________

Postadress:
Svenska Tennisförbundet Mitt
Sysslomansgatan 51 B
752 27 Uppsala

Kontakt:
Tel: +46761303035
E-post: This is a mailto link

Se all info