Hoppa till sidans innehåll

Välkommen, Åsa!

28 FEB 2019 20:30
Varmt välkommen till Åsa Svensson, som vid årsskiftet tillträdde en utökad tjänst på 50 procent som verksamhetsansvarig i Svensk Tennis Mitt där hon ska fokusera på sport och klubbutveckling. Åsa delar här med sig hur hon ser på sin nya roll.
  • Uppdaterad: 28 FEB 2019 20:30

Svensk Tennis Mitt säger varmt välkommen till Åsa Svensson, som vid årsskiftet tillträdde en utökad tjänst på 50 procent som verksamhetsansvarig i regionen där hon ska fokusera på sport och klubbutveckling. Under en pratstund delar Åsa med sig hur hon ser på sin nya roll.

– Det är väldigt roligt att vara tillbaka i tennisen, och det känns inspirerande och spännande att försöka bidra till utvecklingen av tennisen i vår region.  Jag har genom åren sett tennisen från olika håll och samlat på mig erfarenheter som spelare, som förbundsanställd, som tränare och verksamhetsansvarig i klubb. Det är erfarenheter som givit mig en kunskap både kring breddtennis och tennis på elitnivå som jag tror kan komma mig till stor nytta i min nya roll.

Svensk Tennis Mitt är en stor geografisk region med 55 klubbar, varav ett fåtal spridda större klubbar och många mindre klubbar. På frågan vilka möjligheter och utmaningar hon ser samt vilka frågor hon vill prioritera under 2019 svarar Åsa:
– Det är just geografin och klubbarnas spridning som är den största utmaningen för oss. Hur vi ska nå ut och kunna skapa något för alla – vare sig man spelar mycket eller lite mindre, i stor eller liten klubb. Det bedrivs mycket bra verksamhet ute i klubbarna, men det saknas en samordning mellan klubbar och oss som region. Största rollen för mig blir att känna av klubbarna. Att få klubbarna med på tåget och att regionen hjälper till med samordning av samarbeten och aktiviteter så att så mycket som möjligt når så många som möjligt. Att regionen och klubbarna tillsammans driver på utvecklingen av tennisen i regionen.

Du är ju även tennisförälder – har det givit dig några nya eller andra insikter?
– Ja det kan man säga, och det är en sport där inte endast att bli bäst räknas utan man har stor nytta och glädje av tennisen genom att bara utöva sporten. Den bidrar till hälsa, välmående och ökade sociala förmågor. Att som barn få med sig en glädje i att spela tennis kan leda till en livslång glädje till sporten. Tennis hela livet!

Nu ser vi början av 2019 och står inför ett spännande år med dig vid rodret. Hur skulle du vilja kunna summera 2019 i Svensk Tennis Mitt i slutet av året?

– Att Svensk Tennis Mitt har nått ut i regionen, att klubbar, spelare på alla nivåer och föräldrar känner att vi har bidragit till inspiration och utveckling av tennisen i vår region.

Efter de avslutande orden tackar vi Åsa för pratstunden och önskar henne återigen varmt välkommen som verksamhetsansvarig. Det här kommer att bli bra!

Det här är Åsa

Ålder: 43 år
Familj: Gift med tre barn (14, 11 och 10 år)
Tennisbakgrund: Som bäst 28:a på WTA-rankingen. Avslutade tenniskarriären 2004. Förbundsansvarig för Team Twilfit 2005-2006 där bl.a Johanna Larsson ingick, verksamhetsansvarig Västerås-Fridnäs TK 2010-2015. Tränare Good to Great Tennis Academy 2011-2013, assisterande Fed Cup-kapten 2017. Tenniskommentator (C More och Eurosport) sedan 2013.

Skribent: Maria Vantola
Epost: Adressen Gömd

Följ Svensk Tennis Mitt:

____________________

 448nQWyu-SN3NqvInRmU

____________________

______________________

 ______________________

 

 _____________________

 SISU_Webb_IF_190X190_samverkan

Postadress:
Svensk Tennis Mitt
Gavlehovsvägen 7
806 33 Gävle

Kontakt:
Tel: 021133035
E-post: This is a mailto link

Se all info