Hoppa till sidans innehåll

Tränarutbildningar


Tennisens Plattform

Första steget i Tennisförbundets kurser kallas Tennisens Plattform, och är en bred utbildning som ger en bra bas för dig som vill bli barn- och ungdomstränare. Kursen är en tennisspecifik variant av SISU Idrottsutbildarnas Plattformen-kurs, och anordnas av samtliga regionsförbund.

Tennisens Plattform är en kurs på två dagar, och innehåller bland annat kursmoment som barn och ungdomars utveckling, grundläggande träningslära och tennisteknik. Teoripass varvas med praktik på banan, med ett särskilt fokus på grundläggande slagteknik, koordinationsträning, och spelbaserad tennisträning.

Utvecklingssteg: Barn- och ungdomsträning.

Ämnesområden: Pedagogik, kommunikation, ledarskap, allmän träningslära, koordinationsträning, barn och ungdomars utveckling, tennisteknik och progression i tennis.

 

TGU 1

Nästa steg i utbildningsprogrammet är kursen TGU 1 (Tennisens Grundtränarutbildning 1). Kurslängden är 2 + 2 dagar med inläsning och uppgifter mellan kurstillfällena. Kursen består av teoretisk och praktisk undervisning i tränarskap, träningslära, tennismetodik, tennisteknik, biomekanik, tennistaktik, pedagogik och föreningskunskap.

Samtliga regioner arrangerar TGU 1-kurser. Du som tidigare har gått kurserna TLK 1 och TLK 2 i det gamla systemet kan välja att fortsätta på TGU 1-nivån.

Utvecklingssteg: Fortsättning barn- och ungdomsträning samt vuxenmetodik.

Ämnesområden: Nybörjarverksamhet vuxna, lärande/pedagogik/metodik, introduktion till biomekanik, taktiska grunder, föreningskunskap/klubbutveckling

Förkunskapskrav: Tennisens Plattform, Plattformen (SISU Idrottsutbildarna) eller TLK 1 + TLK 2.

Uppdaterad: 11 AUG 2018 00:53 Skribent: Maria Vantola

Följ Svensk Tennis Mitt:

____________________

 448nQWyu-SN3NqvInRmU

____________________

______________________

 ______________________

 

 _____________________

 SISU_Webb_IF_190X190_samverkan

Postadress:
Svensk Tennis Mitt
Gavlehovsvägen 7
806 33 Gävle

Kontakt:
Tel: 021133035
E-post: This is a mailto link

Se all info