Hoppa till sidans innehåll

Kalle Anka Cup


Kalle Anka Cup för pojkar och flickor 15, 13, 11 samt 9 år och genomförs varje år. Det inleds med regionsspel i Sveriges 7 tennisregioner och avslutas med ett slutspel i Båstad (9-åringarna går ej till slutspel). 9-årsklassen var en nyhet 2011 och spelar endast regionsspel.

 

Slutspel - riksfinalen 
Från varje region kvalificerar sig 2 spelare per klass till Sverigefinalen. Till detta delar Svenska Tennisförbundet ut två Wild Card. Dessa WC kan gå till landslagspelare som pga av andra åtagande inte kunnat delta i regionsspelet eller som av andra skäl gjort sig förtjänta av det. 
I Sverigefinalen deltar således 16 spelare i varje klass. Klasserna spelas som poolspel med ett avslutande slutspel. I slutspelet spelas även dubbel. 

 

Kalle Anka Cup blir SEB Next Generation Cup

Från och med 2012 kommer tennistävlingen Kalle Anka Cup att byta namn till SEB Next Generation Cup. Tävlingen som är en av de mest populära och uppskattade tävlingarna för ungdomar fortsätter på samma sätt som tidigare men under nytt namn. Namnet knyter samman tävlingen med de över 80 läger som idag bedrivs runt om i landet för drygt 1000 ungdomar varje år. När både läger och tävling nu förs samman under samma beteckning ökar tydligheten – något som gynnar svensk tennis på lång sikt.

-       För oss på Tennisförbundet är utveckling och framtiden oerhört viktig. Våra barn och ungdomar skall ges en bra grund i sin tennis. Det gäller både spelet hemma på klubben men också genom att ha spännande läger och tävlingar att utvecklas i. SEB är en stark, trygg och långsiktig partner som vi gärna samarbetar med i genomförandet av en anrik tävling med stolt tradition som är lika viktig idag som när den startade 1970, säger Svenska Tennisförbundets generalsekreterare Henrik Källén.

 

Sedan tävlingen startade för över 40 år sedan har många framstående spelare stått högst på prispallen – till exempel Björn Borg, Mats Wilander, Stefan Edberg, Åsa Svensson och Sofia Arvidsson.

 

SEB Next Generation är en av de största ungdomssatsningarna någonsin i Sverige och riktar sig till flickor och pojkar i åldrarna 10-15 år. Till de läger som genomförts i fyra år med stor framgång knyts nu också tävlingen SEB Next Generation Cup. Namnbytet innebär att satsningen på ungdomar och tennisens framtid blir ännu mer fokuserad och sammankopplad med Tennisförbundets huvudsponsor SEB.

 

För oss på SEB är det ytterligare ett fokus för en del av vårt samhälls-engagemang gentemot ungdomar. Att stötta både läger och tävlingar som gör att ungdomar stannar kvar inom tennisen och lär sig att vara en bra kompis på och vid sidan av banan är viktigt för oss. Det känns roligt att vara med och fortsätta utveckla och bidra till ett ännu tydligare fokus på denna klassiska tennistävling. Sedan är förstås också familjerna en viktig målgrupp för våra banktjänster, säger Josefin Sollander sponsoransvarig inom SEB.

Tävlingen har en fantastisk historia och har lyft fram nya generationer
av tennisbegåvningar i över 40 år och den starkare kopplingen till
SEB Next Generation är ett sätt att säkra att den kan fortsätta i många år till, säger Johan Sjögren, sportchef på Svenska Tennisförbundet, själv tvåfaldig vinnare av Kalle Anka Cup.

 

Uppdaterad: 06 SEP 2018 21:37 Skribent:  Annelie Björk

 

________________________

SvTF.jpg

_______________________

_________________________________

________________________________

NEXT GEN CUP NY LOGGA-liggande.png

_____________________

Vi samarbetar med

    imageu7c8a.png

_____________________

  

_____________________

   

_____________________

_____________________

Postadress:
Svenska Tennisförbundet Mitt
Sysslomansgatan 51 B
752 27 Uppsala

Kontakt:
Tel: +46761303035
E-post: This is a mailto link

Se all info