Hoppa till sidans innehåll

TGU 1- Framtidens Ledare

16 AUG 2020 09:27
Uppstart denna vecka med kursdeltagare och mentorer på första träffen på GIH
  • Uppdaterad: 28 AUG 2020 09:27

Det är det tredje året som vi arrangerar kursen TGU 1 - Framtidens Ledare med ett utökat format. Framtidens Ledare lades till efter ett samarbete med klubbarnas tränare som fick vara med och utforma innehållet. Framför allt var ett önskemål om att arrangera kursen innan terminsstarten i klubbarna.

Projektledare för kursen TGU 1 - Framtidens Ledare är Linda Jansson.

Mentorsträffen hålls av Sophie Linghag

Sophie Linghag, ekonomie doktor, har arbetat som forskare och lärare inom området Organisation och ledarskap vid ett flertal lärosäten i Sverige, däribland GIH som lektor i ledarskap med inriktning mot coaching. Hon disputerade vid KTH med avhandlingen Från medarbetare till chef (2009) om chefsförsörjning och karriär. Hon har medverkat i två statliga utredningar med kunskap om unga ledare och deras karriärvillkor. Under senare år har hon forskat om förutsättningar för förändringsarbete och i synnerhet jämställdhetsarbete inom den ideella sektorn, i ett samarbete med Svenska Golfförbundet. Sedan 2019 arbetar Sophie som specialist inom CSR vid ATG.

 

RF SISU Stockholm representerades av Mikaela Seger Lecomte

Övriga kursledare:

Martin Tyllman

Johan Thorselius

Peter Rejmer

Det är roligt att vara ledare och tränare – att känna ansvar, inspirera och påverka barns upplevelser av tennis!

TGU 1 – Framtidens Ledare är en ledar- och tränarutbildning med syfte att du ska bli trygg och känna engagemang i rollen som tränare i din hemmaklubb. Men också för att du ska få chansen att lära dig mer om ledarskap och tennisträning.

I Framtidens Ledare i tennis ingår TGU 1 som är det andra steget i förbundets tränarutbildningar. Kursen består av teoretiskt och praktiskt lärande i tränarskap, träningslära, tennismetodik, biomekanik, tennistaktik, pedagogik och föreningskunskap. Därutöver ingår moment med fokus på utveckling av ledarskapet i relation med en mentor i hemmaklubben med arbete kring värdegrund, jämställdhet och inkludering.

Mentorn utgörs av till exempel chefstränaren, sportchefen eller klubbchefen på din klubb. Mentorns roll blir att leda sin adept genom utbildningen och vara en support samt stötta och komma med råd.

Svensk idrott är i förändring. Tennisen måste utvecklas i takt med samtiden. I tennisen vill vi vara välkomnande så att fler kan och vill vara med. Frågor om jämställdhet och inkludering är centrala för att tennisen ska vara attraktiv och relevant även i framtiden.

Varje deltagare har en mentor i sin hemmaklubb. Mentorn har till syfte att förmedla sin kunskap och erfarenhet till sin klubbkollega. Målet med mentorskapet är att klubbkollegan ska få en bra start i sin roll som tennistränare.

Öppenhet och tillit är avgörande för att en grupp ska utvecklas och jobba effektivt mot
ett och samma mål. Ledaren har en viktig roll att fylla för att skapa förutsättningar för en öppen och tillitsfull miljö.

Varje deltagare eller deltagande klubb kommer att genomföra ett projekt. 

Jämställdhet/Inkludering

Som en del av TGU 1 - Framtidens Ledare ska man genomföra ett projekt under höstterminen i sin förening. Syftet med projektet är koppla samman teori med praktik där fokus ska vara jämställdhet och/eller inkludering.

Projektet ska genomföras i samråd med mentorn. Är ni flera kursdeltagare från samma förening vill vi att ni genomför projektet tillsammans. Ni kommer att ha fem olika projekt att välja på där budget och detaljerat upplägg kan variera något mellan olika föreningar.

Lycka till alla deltagare med era projekt.

Skribent: Lena Kubicska
Epost: This is a mailto link

 

Sommarbanor.jpg

KNAPP SO TOUR nya loggan.jpg

Knapp beställ medaljer.jpg

 

PARA Tennis.jpg

Postadress:
Svensk Tennis Stockholm
Kungl. Tennishallen, Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Besöksadress:
Kungl. Tennishallen, Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46760065409
E-post: kansli@tennisstockho...

Se all info

 

Audi logga 284x159.jpg

RS_PREMIUMTENNIS_By_Pos vit svart.jpg

Stefan Edbergs stiftelse mindre.jpg

VW_logo_2rad_RGB blue.jpg

Team Bagel mindre.jpeg