Hoppa till sidans innehåll

Next Generation träff 10 år

13 SEP 2020 00:00
Idag höll Tennis Stockholm den första Next Generation träffen för terminen
  • Uppdaterad: 14 SEP 2020 07:38

Terminens första Next Generatrionträff hölls idag i Tumbas hall. Först ut var söderklubbarna. En inspererande, rolig och givande dag. Per Henricsson, regionstränare var på plats samt ytterligare tränare som Hannes Hederstedt, John Björksund, Wladde Wedenski. Tränarna höll i träffen tillsammans med Per Henricsson.

Next Generation går till på följande sätt:

I ett samarbete med klubbarna vill Tennis Stockholm göra en bred satsning på barn i 10-12 årsåldern. Det finns ett 40 tal klubbar i Stockholm som har en aktiv tennisskola där det växer upp tävlingsintresserade spelare. Dessa spelare vill vi tillsammans med klubbtränaren, träffa och erbjuda en extra hjälp genom att Utbilda & Utveckla spelarna. Förutom utbildning av spelare kommer även föräldrarna att få genomgå en föräldrautbildning. Detta gör att vi knyter klubbarna ännu närmare oss i vardagen.

Utbildnings- och Utvecklings projektet kommer att bedrivas i Tumba Tennis & Padel som har 4 banor med en service del. Tennis Stockholm hyr in sig till i hallen till varje träff.

Så här kommer det gå till för 10-11 åringarna:

Under hösten är det 10 åringarnas tur, dvs P+F födda -10. För samtliga aktivitetstillfällen tas en anmälningsavgift ut. På banan kommer spelarna tillsammans med klubbtränarens närvaro få utföra en screening av teknik och fys. Det är grundläggande check-points som varje spelare kollas igenom.

Övrig tid på banan, arrangeras andra roliga aktiviteter som slagtest, minitennis, etc. Normalt har föräldrautbildning hållits samtidigt som spelarna och tränarnas aktiviteter på banan. Nu kommer den att hållas digitalt under pandemin. Föräldrarna bjuds in till den under termin.

Efter 10 års träffen får spelare/tränare/förälder enkla direktiv på hur de kan jobba vidare hemma i klubben, vilket vi kommer följa upp vid återkommande 11 års träff. Alla spelare får en Next Generation T-shirt inför varje träff och som man bär på sig under dagen.

Ett stort tack till dagens alla spelare och klubbtränare!

Skribent: Lena Kubicska
Epost: This is a mailto link

 

Sommarbanor.jpg

KNAPP SO TOUR nya loggan.jpg

Knapp beställ medaljer.jpg

 

PARA Tennis.jpg

Postadress:
Svensk Tennis Stockholm
Kungl. Tennishallen, Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Besöksadress:
Kungl. Tennishallen, Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46760065409
E-post: kansli@tennisstockho...

Se all info

 

Audi logga 284x159.jpg

RS_PREMIUMTENNIS_By_Pos vit svart.jpg

Stefan Edbergs stiftelse mindre.jpg

Team Bagel mindre.jpeg