Hoppa till sidans innehåll

Etikregler klubbövergångar


Etikregler på klubbövergångar inom Göteborg

Tennis Göteborg och tennistränarna i Göteborgs distrikt har enats om nedanstående regler gällande klubbövergångar. Reglerna är skrivna för tränarna och deras agerande.    

1. När en spelare från en annan klubb kontaktar Dig som tränare om intresse av att byta till Din klubb så bör Du hänvisa spelaren att berätta detta för spelarens egen klubbs tränare först. Spelaren ska berätta för sin tränare inom en vecka innan Du själv tar kontakt med tränaren. Vill spelaren inte fortgå med sin klubbövergång efter samtalet med Dig är övergång ej aktuell.  

2. Innan 14 års ålder rekommenderas inte någon spelare att byta klubb såvida inte den nya och gamla klubbens tränare är överens.  

3. Övergång inför ny termin ska ske senast 1 augusti och 1 december för att spelaren ej ska läggas in på träning i den gamla klubben. Har övergång skett innan ovanstående datum drabbar övergången inte den gamla klubben samtidigt som den nya klubben har tid att lägga träningsschema för den nya spelaren.  

Är klubbarna överens? Om klubbarna inte är överens får spelaren välja klubb, men båda tränarna har i alla fall vetat om situationen samt haft en dialog. 

Uppdaterad: 11 SEP 2017 14:43 Skribent: Martin Stigh
Svenska Tennisförbundet Göteborg
FoF Family Office
Box 5365
402 28 Göteborg
Tel: 0737-19 19 41
E-post: This is a mailto link
Bankgiro: 205-9228
 
 
FÖLJ SVTF_GÖTEBORG:

Instagram


 Tävling Online

 


Vår partner

Tennisshop
Vi rekommenderar

Svenska Tennismagasinet

Postadress:
Svenska Tennisförbundet Göteborg
FoF Family Office, Box 5365
402 28 Göteborg

Besöksadress:
Storatorpsvägen 3
412 49 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0737191941
E-post: info@tennisgoteborg....