Hoppa till sidans innehåll

Små Lirare


Små Lirare startades hösten 2012 i Göteborg av f.d. tennisproffset Magnus ”Gusten” Gustafsson, och ingår sedan 2017 i SvTF Göteborgs juniorprogram. Målsättningen när Gusten startade Små Lirare var att barnen på ett lekfullt sätt skulle ta sig an olika sportsliga utmaningar både individuellt och i grupp. Syftet var också att föräldrarna skulle engagera sig ideellt tillsammans med sina barn. Alla skulle känna sig delaktiga och vara med och utveckla gruppen tillsammans. De föräldraledda träffarna genomsyras av glädje och lekfulla övningar där matchmomentet och utmaningen allt som oftast finns närvarande. Allt görs i lagform så att barnen känner att de vinner och förlorar som ett team.

I Små Lirare ger vi barnen chansen att i ett långsiktigt perspektiv i lugn och ro utvecklas utifrån egna förutsättningar i en så avspänd miljö som möjligt. Idrott och tennis ska bli som en livsstil för barnen oavsett hur man utvecklas sportsligt. För att klara av framtida utmaningar tror vi att samarbetet och kamratskapet mellan föräldrar är viktigt och att det gör att man når drömmar och förväntningar som man inte skulle lyckas med i en ensam miljö.

Hösten 2019 har en översyn av grupperna i Göteborg gjorts vilket inneburit att några grupper har förändrats och t.ex. så har en tjejgrupp för flickor födda 2004-2007 startats. Under vårterminen 2020 ser vi fram emot att förhoppningsvis starta nya grupper då vi vet att det finns många barn i Göteborgsregionen som är intresserade av detta.

Under hösten kommer Små Lirare och Klein Players (fortsättning för en del av de äldre Små Lirarna) ha sina aktiviteter samtidigt på GLTK. Tanken med upplägget är att äldre spelare från Klein Players ibland ska kunna prata och spela med de yngre spelarna som inspiration. Då kommer Klein Players och Små Lirare samsas om banorna på GLTK. Totalt blir det 110 Små Lirare fördelade på sex grupper. Respektive grupp träffas därför var sjätte vecka under hösten. Dessutom har vi tre gånger under hösten även en manifestation för tennisen i Göteborg då samtliga spelare träffas och spelar tennis. Den första sådana stora träffen var 23 augusti och nästa stora träff planeras den 18 oktober.

Läs mer om Små Lirare på www.tennislirarna.se.

Läs mer om Klein Players på www.kleinplayers.se.

Uppdaterad: 25 JUN 2018 09:41 Skribent: Helena Thornadsson
Epost: Adressen Gömd
Svenska Tennisförbundet Göteborg
FoF Family Office
Box 5365
402 28 Göteborg
Tel: 0737-19 19 41
E-post: This is a mailto link
Bankgiro: 205-9228
 
 
FÖLJ SVTF_GÖTEBORG:

Instagram


 Tävling Online

 


Vår partner

Tennisshop
Vi rekommenderar

Svenska Tennismagasinet

Postadress:
Svenska Tennisförbundet Göteborg
FoF Family Office, Box 5365
402 28 Göteborg

Besöksadress:
Storatorpsvägen 3
412 49 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0737191941
E-post: info@tennisgoteborg....