Hoppa till sidans innehåll

Små Lirare


Små Lirare startades hösten 2012 i Göteborg av f.d. tennisproffset Magnus ”Gusten” Gustafsson, och ingår sedan 2017 i SvTF Göteborgs juniorprogram. Målsättningen när Gusten startade Små Lirare var att barnen på ett lekfullt sätt skulle ta sig an olika sportsliga utmaningar och tävlingsmoment både individuellt och i grupp. Syftet var också att föräldrarna skulle engagera sig ideellt tillsammans med sina barn. Alla skulle känna sig delaktiga och vara med och utveckla gruppen tillsammans. De föräldraledda träffarna genomsyras av glädje och lekfulla övningar där matchmomentet och utmaningen allt som oftast finns närvarande. Allt görs i lagform så att barnen känner att de vinner och förlorar som ett team.

I Små Lirare ger vi barnen chansen att i ett långsiktigt perspektiv i lugn och ro utvecklas utifrån egna förutsättningar i en så avspänd miljö som möjligt. Idrott och tennis ska bli som en livsstil för barnen oavsett hur man utvecklas sportsligt. För att klara av framtida utmaningar tror vi att samarbetet och kamratskapet mellan föräldrar är viktigt och att det gör att man når drömmar och förväntningar som man inte skulle lyckas med i en ensam miljö.

2020 gjordes en större översyn av grupperna i Göteborg där även sju nya grupper för barn födda 2008-2011 startade. P.g.a. pandemin kunde vi inte starta upp nya grupper för barn födda 2012 förrän våren 2022. 

Alla intresseanmälningar till Små Lirare går via spelarens hemmaklubb.

Små Lirare vänder sig till dig som:

  • idrottar tre gånger i veckan, varav minst två gånger är tennis.
  • har tennislicens och spelar minst 12 tennismatcher per termin (hösttermin, vårtermin, sommar).
  • vid 11 års ålder deltar i SvTF Göteborgs regionala tävlingar.
  • har en förälder som kan hjälpa till vid olika aktiviteter som gruppen gör.
  • är medlem i en klubb ansluten till Svenska Tennisförbundet.

Under 2022 har Små Lirare och Klein Players (fortsättning för en del av de äldre Små Lirarna) sina aktiviteter samtidigt på GLTK. Tanken med upplägget är att äldre spelare från Klein Players ibland ska kunna prata och spela med de yngre spelarna som inspiration. Då kommer Klein Players och Små Lirare samsas om banorna på GLTK.

Utbyten mellan olika Små Lirare-grupper samt större samlingar brukar ske men under rådande pandeminläge är detta pausat för tillfället.

Läs mer om Små Lirare och Klein Players på www.kleinplayers.se.

Uppdaterad: 25 JUN 2018 09:41 Skribent: Helena Thornadsson
E-post: Adressen Gömd
Svenska Tennisförbundet Göteborg
FoF Family Office
Box 5365
402 28 Göteborg
Tel: 0737-19 19 41
E-post: This is a mailto link
Bankgiro: 205-9228
 
 
FÖLJ SVTF_GÖTEBORG:

Instagram


 Tävling Online

 


Vår partner

Tennisshop
Vi rekommenderar

Svenska Tennismagasinet

Postadress:
Svenska Tennisförbundet Göteborg
FoF Family Office, Box 5365
402 28 Göteborg

Besöksadress:
Storatorpsvägen 3
412 49 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0737191941
E-post: info@tennisgoteborg....