Hoppa till sidans innehåll

Sverigefinal i Elite Hotels Next Generation

29 JUN 2019 17:54
I år gick Sverigefinalen av Elite Hotels Next Generation av stapeln i Båstad söndag 23:e juni till torsdag 27:e juni. Det var fem dagar med mycket spel, mycket aktivitet och även väldigt mycket sol.
  • Uppdaterad: 29 JUN 2019 17:54

Spelarna som representerade från Göteborg var:

FS15: Amina Kadic (Ullevi TK) och Frida Weijerman (Lerums TK)
PS15: Filip Gustafsson (Ullevi TK) och Måns Rendmar (Ullevi TK)
FS13: Nellie Taraba Wallberg (Särö LTK) och Anna Krljic (Gothia Tennis)
PS13: Ludvig Hede (Särö LTK) och Daniel Margoulis (Ullevi TK)
FS11: Svea Van Doorn (GLTK) och Rafaela Mihailescu (Team Åkered TK)
PS11: Yecheng Mei (Ullevi TK) och Love Nyqvist (Ullevi TK)

Coacher för Göteborgslaget var Robin Fahgén och Alexander Fager.

I år var spelformatet annorlunda mot tidigare år och tävlingen inleddes på söndagen med en dag avsedd endast för dubbel. Spelformen var bäst av 3 matchtiebreak. Förlorade man första omgången så kom man till en tröstturnering där man hade chans att spela vidare. För Göteborgs del gick det bäst för Måns och Filip i PD15 där de tog sig hela vägen till final. Väl där blev det till slut förlust efter en tuff tresetsmatch. Daniel och Ludvig förlorade sin första match, men vann hela tröstturneringen.

Måndag och tisdag avsåg endast singelspel. Samtliga deltagare blev lottade i pooler med sammanlagt fyra spelare där alla mötte alla. På måndagen spelade PS11, FS11 och PS13 två st matcher och resterande klasser spelade en. På tisdagen var det tvärtom. Under dessa två dagar spelade göteborgarna flera tuffa och långa matcher. På måndagen var det väldigt tufft då Göteborg föll i sex av sex femsetsmatcher, trots många otroligt bra insatser och en väldigt hög nivå tennis. På tisdagen vände vinden lite och många göteborgare räddade både setbollar och matchbollar för att vända och till slut vinna. Denna dag vann Göteborg tre matcher med avgörande tiebreak i femte set. 

När vi summerar matcherna så ser vi hur små marginaler det är och också hur värdefullt det är att få spela många tuffa matcher på kort tid. 

Under dessa dagar fanns även mycket annat att göra runt om på Drivan, bland annat klättervägg, grillbuffé och minitennis-turnering. Det skall även sägas att vädret var riktigt generöst de första dagarna med temperaturer upp emot 30 grader.

Efter två dagars singelmatcher, minitennis, klättring med mera så var grupperna färdigspelade. Sammanlagt blev det 60 singelmatcher spelade för Göteborgarna, varav 10 stycken gick till fem set. Utöver detta spelades sammanlagt 16 dubbelmatcher.

Bäst resultatmässigt för göteborgarna i singel gick det för Svea van Doorn och Ludvig Hede (6:e plats) samt Love Nyqvist och Nellie Taraba Wallberg (7:e plats).

När sista matchen var spelad på finaldagen var det prisutdelningar där Göteborg fick ta emot pris för Filip och Måns som kom tvåa i PD15, men också där vår egen ledare Robin Fahgén fick priset för bästa Fair Play coach!

Sammanlagt har det varit en vecka med många matcher, mycket sol, roliga aktiviteter och en hög nivå tennis!

/Alexander Fager, SvTF Göteborg

Skribent: Helena Thornadsson
Epost: Adressen Gömd
Svenska Tennisförbundet Göteborg
Göteborgsvägen 89
431 30 MÖLNDAL
Telefon: 031-72 72 446
E-post: This is a mailto link
E-post tävlingsfrågor: This is a mailto link
Bankgiro: 205-9228
 
 
FÖLJ SVTF_GÖTEBORG:

InstagramVi stöttas av

baseline_logo
Vår partner

Tennisshop
Vi rekommenderarPostadress:
Svensk Tennis Göteborg
Göteborgsvägen 89
431 30 Mölndal

Kontakt:
Tel: 0317272446
E-post: This is a mailto link