Hoppa till sidans innehåll

Tennis i Slottsskogen

01 JUL 2019 08:46
Med Tennis i Slottsskogen ville vi visa på tennisens enkelhet, glädje och många olika målgrupper. Tennis behöver inte utövas på en fullstor tennisbana utan kan med fördel spelas i trädgården, på skolgården, i en park eller på valfri idrottsplats.
  • Uppdaterad: 01 JUL 2019 08:46

Lördagen 29:e juli var det dags för det första (vi hoppas årliga) eventet "Tennis i Slottsskogen". GLTK, Påvelund och Mölndals TK har i samarbete med Svenska Tennisförbundet Göteborg gått ihop för att skapa detta event med stöd från Idrottslyftet. Tennis i Slottsskogen är ett sätt att introducera tennisen som en möjlig livsstil för hela familjen och även ett sätt att synliggöra tennisen.

Kl 9.00 på morgonen samlades ledarna på Azaleadalen i Slottsskogen för att förbereda eventet. Jonas Bang, Sebastian Dorling, Alexander Fager, Klas Lindell och Helena Thornadsson var på plats med minitennisnät, högtalare, hoppborg, racketar, bollar och mycket annat. Dagen före hade gräset klippts en extra gång, centercourten mätts ut, alla linjer målats och nätstolpar skapats. Efter ungefär två timmar så stod eventet klart att sätta igång.

Lite innan kl 11 anslöt de yngre ledarna från de olika klubbarna.
Från Mölndals TK deltog Anton Dahlén, Thomas Laine och Nils Skallsjö
Från Påvelunds TBK deltog Sebastian Evers, Alice Kjällstrand, Alice Lindh, Hedda Morheden och Erik Wahlstedt.
Från GLTK deltog Linnéa Löfqvist, Ester Nielsen Gulis och Sara Wängnerud Olofsson.

Ett syfte med detta event var att utveckla unga ledare inom tennisen. Ungdomar som idag verkar i tennisklubbar hjälpte till som ledare och gjorde det väldigt bra. För dem var det även ett utmärkt tillfälle att få prova på att vara ledare i en annan miljö och sammanhang än vanligt. Den lärdom som de fick kommer de ta med sig tillbaka till sin hemmaklubb.

Vår absolut första gäst på detta event var en äldre man som var ute och gick med sin fru. När vi erbjöd honom att spela lite tennis så lyste det till i ögonen på honom. Några dueller mot en av våra ledare senare gick han därifrån med ett leende på läpparna. Detta mönster skulle senare på dagen upprepa sig med många, stora som små.

Sakta men säkert började sedan fler och fler personer komma förbi och prova på tennis. Det var väldigt kul att se många olika personer från många olika bakgrunder komma och spela tennis. Timmarna gick väldigt fort och plötsligt var det dags att packa ihop. Både de yngre och äldre ledarna var väldigt glada efter en dag med sol, värme och mycket tennis. Vi känner att de som var på plats dels hade väldigt roligt i hoppborgen, men också hade väldigt roligt på våra olika tennisbanor. Vissa ville gå direkt in på “Centercourten” med målade linjer, andra föredrog att stå på delite mindre näten. Alla provade och alla som var där uppskattade eventet väldigt mycket.

Stort tack till initiativtagare Klas Lindell, GLTK, Mölndals TK, Påvelunds TBK, Svenska Tennisförbundet och Idrottslyftet som alla var med och bidrog tillsammans med SvTF Göteborg och gjorde eventet möjligt. Dessutom hade vi ovärderlig hjälp från Slottsskogen/Park och natur genom Magdalena Tzika och Per Åberg, Christer Danelius och Ninni Nilsson på Radiator, all personal på Slottsskogsvallen genom Dennis och Kent, samt även Lennart Bångens.

/Alexander Fager

Skribent: Helena Thornadsson
Epost: Adressen Gömd
Svenska Tennisförbundet Göteborg
Göteborgsvägen 89
431 30 MÖLNDAL
Telefon: 031-72 72 446
E-post: This is a mailto link
E-post tävlingsfrågor: This is a mailto link
Bankgiro: 205-9228
 
 
FÖLJ SVTF_GÖTEBORG:

InstagramVi stöttas av

baseline_logo
Vår partner

Tennisshop
Vi rekommenderarPostadress:
Svensk Tennis Göteborg
Göteborgsvägen 89
431 30 Mölndal

Kontakt:
Tel: 0317272446
E-post: This is a mailto link