Hoppa till sidans innehåll

Glad sommar!

03 JUL 2020 10:36
Efter en annorlunda vår kommer vi nu att ha semesterledigt på SvTF Göteborg. Vi räknar med att kansliet är igång som vanligt igen den 10 augusti. Här kommer en sommarhälsning från oss.
  • Uppdaterad: 03 JUL 2020 10:36

Det har varit en omtumlande vår för alla men jag vill ge en eloge till tennisklubbarna i Göteborg som har tagit ett stort ansvar för att snabbt ställa om och anpassa verksamheterna och följa Folkhälsomyndighetens och Svenska Tennisförbundets rekommendationer. 

På SvTF Göteborg behövde vi tidigt ställa in en mängd olika aktiviteter och tävlingar vilket var tråkigt men nödvändigt. Vi är dock glada att när det har varit möjligt så har vi försökt att hela tiden vara kreativa och skapa nya anpassade aktiviteter och se fördelarna med att vi har en liten region geografiskt. Bl.a. så har fyra lokala matchdagar arrangerats för 11-12-åringar, fyra nya tävlingar i Lilla & Stora klubbtouren har arrangerats i samarbete med Lerums TK, Tjejresan har haft sin avslutande inspirationsträff och när Elite Hotels Next Generation inte kunde genomföras så arrangerades en popup-tävling med kort varsel för Göteborgs 13-16-åringar. 

När Lilla & Stora klubbtouren sammanställdes för våren kunde vi konstatera att vi spelat 25 tävlingar (38 i den ursprungliga kalendern) mellan januari och juni. För sjätte terminen i rad segrade Påvelunds TBK där de återigen uppnådde fler än 100 starter. Lerums TK gjorde en rekordklättring och slutade 2:a med 85 starter (att jämföra med förra terminen då de hade 25 starter) vilket innebar att de utsågs till "Största klättrare". 

Under våren har vi ställt om all ekonomihantering till en central hantering i syfte att minska administration och skapa mer tid till tennis. Sebastian Dorling anställdes i februari med ansvar för tävling och seriespel, och Klas Ivarsson anställdes i maj med ansvar för tränarsupport och långsiktig juniorutveckling. Viktiga områden som vi vill utveckla. 

Efter nio år som ordförande tackade vi P-G Persson för ett gediget arbete och han lämnade över ordförandeskapet till Cia Åkerman Ström. Cia är en välbekant person för många inom tennisen då hon i många år har engagerat sig i göteborgstennisen ideellt. Hon har ett oerhört stort driv, kunskap och tennishjärta och kommer leda göteborgstennisen på ett utmärkt sätt. Regionstyrelsen består nu av fyra kvinnor och tre män (varav Cia som ordförande). 

I augusti startar vi igång med Junior-RM utomhus 10-16 augusti som arrangeras tillsammans med Kungälvs TK och Pixbo Tennis. En utmärkt tävling för alla juniorer att spela utan att behöva någon längre resa. Anmälningstiden utgår 28 juli. 

Vi har arbetat mycket med Små Lirare där vi under våren fått in 115 intresseanmälningar från barn i åldern 9-12 år som gärna vill vara med. Det känns roligt att vi kan erbjuda samtliga en plats med start i höst. Det kommer att bli sex nya grupper med uppstart i augusti.

Äntligen hoppas vi också kunna erbjuda tränarutbildningen Plattformen i augusti efter att vårens utbildning ställdes in. Det är ett stort intresse och behov av utbildningar och kursen 21-22 augusti är redan fullbokad.

Sedan har vi också juniorserien utomhus som startar söndagen 23 augusti för 9-, 11- och 13-åringar i Mölndal, Pixbo och Vallda. Vi tror mycket på seriespel och den laganda som det skapar. 

Ett stort arbete som pågår tillsammans med Svenska Tennisförbundet och landets sex andra regioner är färdriktning 2030. En klubbturné är planerad och den 14-15 september sker två stopp i Göteborg. Då hoppas vi att alla göteborgsklubbar har möjlighet att vara med. 

Nu önskar vi er alla en rolig och aktiv sommar och hoppas vi ses i augusti igen - då är det som ni märker mycket tennis på gång. Kom ihåg att hela tiden hålla avstånd!

Helena Thornadsson
regionchef, SvTF Göteborg

Skribent: Helena Thornadsson
Epost: Adressen Gömd
Svenska Tennisförbundet Göteborg
FoF Family Office
Box 5365
402 28 Göteborg
Tel: 0737-19 19 41
E-post: This is a mailto link
Bankgiro: 205-9228
 
 
FÖLJ SVTF_GÖTEBORG:

Instagram


 Tävling Online

 


Vi stöttas av

baseline_logo
Vår partner

Tennisshop
Vi rekommenderarPostadress:
Svenska Tennisförbundet Göteborg
FoF Family Office, Box 5365
402 28 Göteborg

Besöksadress:
Storatorpsvägen 3
412 49 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0737191941
E-post: This is a mailto link