Hoppa till sidans innehåll

Tjejresan fortsätter!

07 OKT 2019 10:51
Efter första årets succé så har ett andra år med Tjejresan precis startat igång. Nyligen samlades åtta tjejer för kickoff samtidigt som de gick igenom året de har framför sig och som kommer avslutas i Paris nästa år i samband med Roland Garros.
  • Uppdaterad: 07 OKT 2019 10:51

Tjejresan syftar till att unga tennistjejer ska få en inblick i fyra olika framtida möjligheter inom tennisen. De kommer vid fyra olika tillfällen att träffa fyra olika kvinnliga inspiratörer som kommer att dela med sig av just sin resa med tennis genom livet. 

Den här andra säsongen är det åtta tjejer från fyra göteborgsklubbar som utgör Tjejresan:
Fei Björnham, Ullevi TK
Manda Johansson, Hönö TS
Viktoria Leth, GLTK
Linnéa Löfqvist, GLTK
Nea Mattsson, Ullevi TK
Alice Nordén, GLTK
Sara Wängnerud Olofsson, GLTK
Sofia Sziranyi, Team Åkered TK

Inspiratörerna de kommer att träffa under året är Johanna Larsson (tennisproffs på WTA-touren), Josefin Dahlbäck (domare på WTA-, ATP- och ITF-touren), Maria Strandlund Tomsvik (landslagscoach, Svenska Tennisförbundet) och Lisa Skeppstedt (projektledare Swedish Open och Stockholm open).

Kickoffen som deltagarna hade inleddes med tapaslunch på restaurang Pinchos där alla presenterade sig för varandra och delade med sig av tankar och förväntningar man har inför det kommande året. Därefter fortsatte gruppen till Prison Island där de skulle få lära känna varandra ännu mer genom att lagvis tävla i olika utmaningar. Här fick man kombinera sina olika förmågor inom laget för att på bästa sätt lösa så många celler som möjligt. Det var riktigt roligt!

Under hösten kommer två träffar att arrangeras tillsammans med inspiratörerna och sedan kommer två till att arrangeras under vårterminen innan resan till Paris sker. Vill du följa aktiviteterna som Tjejresan gör så görs det bäst via instagram @tjejresangbg

Det ska bli väldigt roligt och spännande att vara med detta år!

/Helena Thornadsson

Skribent: Helena Thornadsson
Epost: Adressen Gömd
Svenska Tennisförbundet Göteborg
FoF Family Office
Box 5365
402 28 Göteborg
E-post: This is a mailto link
E-post tävlingsfrågor: This is a mailto link
Bankgiro: 205-9228
 
 
FÖLJ SVTF_GÖTEBORG:

InstagramVi stöttas av

baseline_logo
Vår partner

Tennisshop
Vi rekommenderarPostadress:
Svensk Tennis Göteborg
FoF Family Office, Box 5365
402 28 Göteborg

Besöksadress:
Storatorpsvägen 3
412 49 Göteborg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link