Hoppa till sidans innehåll

Om SvTF Göteborg


Inom svensk tennis finns ett Svenska Tennisförbund. Under Svenska Tennisförbundet finns sju regioner där Svenska Tennisförbundet Göteborg är en av dessa regioner.

Inom Svenska Tennisförbundet Göteborg finns 23 tennisklubbar. Klubbarna sköter sig själva och har egna styrelser och i många fall egna anläggningar. Svenska Tennisförbundet Göteborg samordnar aktiviteter för klubbarna och för detta betalar klubbarna en årlig medlemsavgit till Svenska Tennisförbundet Göteborg.

I samband med Svenska Tennisförbundet Göteborgs årsmöte i mars varje år bestämmer klubbarna tillsammans med Svenska Tennisförbundet Göteborg vilka aktiviteter som ska prioriteras från Svenska Tennisförbundet Göteborg kommande år. De övegripande huvudpunkterna i Svenska Tennisförbundet Göteborgs uppdrag är:

VISIONSkapa en levande tennisregion där vi fortsätter öka medlemsantalet och förvaltar unga talanger till toppen nationellt, där talangerna på sikt blir topp-100-spelare i världen


HUVUDMÅL PÅ LÅNG SIKT

A. Verka för att öka antalet aktiva tennisspelare i regionen och samtidigt få fler att stanna kvar längre som aktiva juniorer.

B. Möjliggöra för tennisspelare, såväl elit-, tävlings-, som motionsspelare i alla åldrar och med en jämn könsfördelning, att nå en hög tennisnivå.

C. Verka för ökad samverkan mellan klubbar.

D. Verka för att öka antalet aktiva flickor inom tennisens många olika områden.

E. Synliggöra tennisen.Mer utförligt finns detta beskrivet i SvTF Göteborgs verksamhetsplan.

Uppdaterad: 02 NOV 2015 11:20 Skribent: Helena Thornadsson
Svenska Tennisförbundet Göteborg
Göteborgsvägen 89
431 30 MÖLNDAL
Telefon: 031-72 72 446
E-post: This is a mailto link
E-post tävlingsfrågor: This is a mailto link
Bankgiro: 205-9228
 
 
FÖLJ SVTF_GÖTEBORG:

InstagramVi stöttas av

baseline_logo
Vår partner

Tennisshop
Vi rekommenderarPostadress:
Svensk Tennis Göteborg
Göteborgsvägen 89
431 30 Mölndal

Kontakt:
Tel: 0317272446
E-post: This is a mailto link