Hoppa till sidans innehåll

Tennis för alla


Då regionaliseringen i svensk tennis genomfördes var en av ambitionerna att regionerna på sikt skulle ha ett regionalt tenniscenter. Inom Tennis Göteborg har frågan intensifierats under de senaste fem åren. Vi vill bygga ett regionalt tenniscenter i Kviberg, öppet för alla i regionen som vill spela tennis oavsett ålder, kön, var man bor eller vilka ekonomiska förutsättningar man har. Vi vill locka ännu fler att börja spela tennis och att alla barn i Göteborg ska ha erbjudits möjligheten att prova på tennis. Vi vill ge regionens talanger ännu bättre förutsättningar att utvecklas till professionella tennisspelare, där barn och ungdomar också stannar kvar i sina ordinarie klubbar.

Bygglov är på plats plus att preliminära ritningar och projektering är gjort. Vårt fokus just nu är finansiering som naturligtvis är en nyckelfråga. Vad som är viktigt för oss är att behålla kontrollen över anläggningen, så att vi som region sätter agendan och styr vilken verksamhet som skall bedrivas. Vi för därför en dialog med partner från näringslivet som vill finnas med i denna fantastiska utveckling och därför stötta oss ekonomiskt. Det är en unik satsning i Göteborg för såväl integration genom idrotten som för möjligheter till en ökad satsning för regionens talanger.

Går allt som vi hoppas och tror, så tas det första spadtaget inom två år och det första historiska slaget, slås ett år senare.

Läs mer om projektet på www.tennisforalla.se

Uppdaterad: 27 SEP 2017 13:09 Skribent: Helena Thornadsson
Epost: Adressen Gömd
Svenska Tennisförbundet Göteborg
Göteborgsvägen 89
431 30 MÖLNDAL
Telefon: 031-72 72 446
E-post: This is a mailto link
E-post tävlingsfrågor: This is a mailto link
Bankgiro: 205-9228
 
 
FÖLJ SVTF_GÖTEBORG:

InstagramVi stöttas av

baseline_logo
Vår partner

Tennisshop
Vi rekommenderarPostadress:
Svensk Tennis Göteborg
Göteborgsvägen 89
431 30 Mölndal

Kontakt:
Tel: 0317272446
E-post: This is a mailto link