Hoppa till sidans innehåll

Teknikprojektet


Projektet startade hösten 2016 och är ett samarbete mellan Svenska Tennisförbundet, våra regioner och Sveriges Olympiska Kommitté (SOK). Projektet är ett komplement till Elit och Landslagsområdets ordinarie förbundsaktiviteter för spelare 14 år och yngre. Dessa ordinarie aktiviteter – läger och landslagsaktiviteter så som NM, EM och VM – leds av förbundets ungdomstränare Fredrik Hörnell.

Ansvarig tränare för Teknikprojektet är Jonas Svensson och våra regioners verksamhetsansvariga. Projektet innebär utbildning av klubbtränare till att analysera och träna klubbens unga spelares teknik, koordination, rörlighet och snabbhet.

Uttagning av tränare sker inför hösten av respektive region som väljer ut aktuella klubbtränare som i sin tur väljer en av klubbens tävlingsspelare som visat ett brinnande intresse och är tävlingsspelare i 11 alt 12 års ålder. En spelare vars tränare inte är med eller vice versa kan inte delta.

SvTF kommer att presentera ett färdigt material som kommer publiceras på http://svtfnextgeneration.se hemsidan som kommer innehålla de delar Teknikprojektet behandlade för att fler tränare ska kunna se och följa de lärdomar projektet bidrog med.

Uppdaterad: 11 APR 2016 10:20 Skribent: Mirza Beciragic

 

 

 

Vi rekommenderar 

 

 

Postadress:
Svenska Tennisförbundet Öst
Jan Fröjd, Agneshögsgatan 41 D
591 71 Motala

Kontakt:
Tel: 0703235089
E-post: This is a mailto link

Se all info