Hoppa till sidans innehåll

Medlemsregistrering i IdrottOnline

20 AUG 2013 20:50
Alla klubbar måste före 1 sept ha registrerat sina medlemmar i IdrottOnline. Läs denna viktiga information här!
  • Uppdaterad: 07 FEB 2014 10:29

Till ordförande mfl i tennisklubbar i Tennis Öst.

 

Hej !

Hoppas du haft en fin sommar - och kul att det fina vädret tycks fortsätta. Jag vill här ta upp en mycket viktig sak, nämligen medlemsregistrering i IdrottOnline.

RF och SvTF har gjort oss uppmärksamma på att alla klubbar måste före 1 sept ha registrerat sina medlemmar i IdrottOnline. Registreringen måste ske med hela personnumret, d.v.s även de fyra sista siffrorna. Vi vill påpeka att dessa siffror är offentliga uppgifter, då SvTF och RF kontrollerat detta med PUL. Många föreningar är redan idag inne och använder de olika delarna i IdrottOnline tex administration av hemsidan, söka LOK-stöd, söka Idrottslyftet, anmäla lärgrupper digitalt till SISU Idrottsutbildarna med mera. Arbetet kan uppfattas som ganska krävande, så börja omgående (som tur är har flera klubbar kommit igång, vissa är kanske till och med klara). Se läget nedan, som vi erhållit från Lovisa Svensson, ansvarig på Svenska Tennisförbundet.

 

Läge avseende medlemsregistrering i IdrottOnline.

Datainspektionen genomförde i februari en kontroll av IdrottOnline och kom med sitt beslut i slutet av maj. Vi har senaste månaden inväntat en ev. överklagan från RF:s håll, vilken dock uteblev. Det innebär att vi kan luta oss mot Datainspektionens beslut och uttalanden vid ev. frågor från klubbar, men också att RF kommer att genomföra vissa mindre förändringar i systemet närmsta tiden. Rent praktiskt förändrar det ingenting för oss och vi måste fortfarande genomföra samma arbete (registrera medlemmar som ”aktiva i tennis” och med personnummer) men rent teoretiskt innebär beslutet att RF får ett delat ansvar för medlemsregistren i IdrottOnline (RF har tidigare lagt ansvaret på respektive förening) och Datainspektionen ifrågasätter även frivilligheten i att använda IdrottOnline och trycker på att de ekonomiska incitamenten för specialidrottsförbunden, och indirekt även för föreningarna, är så pass stora att det inte längre är frivilligt att använda IdrottOnline. Vi väntar och hoppas som vanligt på mer information från RF. Har ni några frågor kring detta är det bara att höra av sig.

 

Lycka till/Jan Trolle

Vice ordf Tennis Öst

Skribent: Jens Jacobson

 

 

 

Vi rekommenderar 

 

 

Postadress:
Svenska Tennisförbundet Öst
Jan Fröjd, Agneshögsgatan 41 D
591 71 Motala

Kontakt:
Tel: 0703235089
E-post: This is a mailto link

Se all info