Hoppa till sidans innehåll

Next Generation Cup Sverigefinal avslutad

01 JUL 2019 13:19
Det blev en väldigt lyckad vecka för SvTF Öst i Båstad under sverigefinalen som spelades 23-27 juni.
  • Skapad: 01 JUL 2019 13:19

I Båstad samlades en förväntansfull trupp på söndagen den 23 juni. Spänningen och nervositeten gick nästan att ta på. En festlig invigning följde och strax därefter var det dags för dubblarna att spelas. 

En ändring från föregående år var att dubblarna skulle spelas under 1 dag efter invigningen. Matchformatet: bäst av 3 matchtiebreak. Svenska Tennisförbundet Öst rivstartade tävlingen och kunde bärga 2 st medaljer efter första dagens spel. Medaljerna kom i klasserna Pojkdubbel 11 genom Victor Ryden (SPTK) och William Kaltenecker (NTK) som vann guldet samt i klassen FD 15 genom Elena Samuelsson (SPTK) och Stina Larsson (LiTK) som vann silvret. 

Med andra ord blev det en härlig start på årets tävling för SvTF Öst. I övrigt så präglas Elite Hotels Next Generation Cup av så mycket mer än bara matcher för spelarna. Laganda är en viktig komponent i tävlingen där spelarna har chansen att heja på sina regionskompisar när de själva inte spelar. Utöver hejandet så tillbringar man mycket tid tillsammans vilket gör att man har chansen att utvecklas socialt vilket är väldigt viktigt i tennisen. Trots att det är en individuell idrott så bidrar lagkänslan med så många olika komponenter vilka spelarna har nytta av i sin egen utveckling. 

24-27 juni spelades singlarna. Singelspelet spelas i poolspelsform vilket gör att spelarna får chansen att spela många matcher. När poolerna spelas klart så spelar 1:orna i de olika poolerna om platserna 1-4, 2:orna om platserna 5-8 osv. När finaldagen spelades klart så kunde vi glädjas med Eldin Nokic (Åby TK) som vinner P15 klassen samt genom Victor Ryden (SPTK) som slutar 3:a i sin klass PS11. Extra glädjande var att genom Eldins vinst i PS 15 så kvalificerade han sig till ungdoms OS som spelas i Baku 20-28 juli. Flera av spelarna gjorde en väldigt bra tävling där William Kaltenecker slutade 5:a i PS 11 och Tuva Fredriksson på en 6:e plats i FS13. 

Slutligen vill vi tacka organisationen bakom tävlingen, alla föräldrar, andra regionerna, funktionärerna och övriga som bidrog till en rolig tävling för alla inblandade spelare. 

Här nedan kan ni se en del foton där ni kan få en känsla av tävlingen men fler foton kan ni se genom att gå in på vår instagram: https://www.instagram.com/svtf_ost/

 

Skribent: Mirza Beciragic
Epost: Adressen Gömd

 

 

 

Vi rekommenderar 

 

 

Postadress:
Svenska Tennisförbundet Öst
Jan Fröjd, Agneshögsgatan 41 D
591 71 Motala

Kontakt:
Tel: 0703235089
E-post: This is a mailto link

Se all info