Hoppa till sidans innehåll

Sofias Cup 2017

11 SEP 2017 11:19
Den gångna helgen spelades Sofias Cup. Sofias Cup är en lagtävling likt damernas Federations Cup.
  • Uppdaterad: 11 SEP 2017 11:32

För Öst-laget spelade: Stina Larsson (Lillåns TK), Britta Buskqvist (Lillåns TK), Melliz Petkova Mustafa (Visby TK), Anna Van Nunen (Linköpings TK), Ebba Gran (Linköpings TK) och Tuva Fredriksson (Åby TK). Varje match bestod av 4 singlar och 2 dubblar. 

Lag Öst hamnade i pool med Väst, Mitt och Stockholm 1. Tjejerna inledde starkt och vann med 5-1 mot Väst. Mot Mitt så blev det 3-3 vilket gjorde att det blev en poolfinal mellan Öst och Stockholm. Efter jämna matcher blev Stockholm för svåra och Öst slutade på en andra plats i poolen. Segrande Stockholm 1 får nu möta Tennis Syd (som segrade i den andra poolen) i en final som spelas under Swedish Ladies i Näsby Park. 

Sammanfattningsvis så gjorde tjejerna en riktigt bra Sofias Cup detta året. Laget slutar som 2:a i en tuff pool. Tjejerna har fått tuffa matcher med sig i bagaget och nu gäller det att ta med sig lärdomarna för att fortsätta utveckla sitt tennisspel. Förutom tuffa matcher och bra kämpainsatser från hela truppen så var lagandan på topp. Där varvades det mellan seriositet och glädje samt att vänskapen tjejerna emellan utvecklades. 

Skribent: Mirza Beciragic
Epost: Adressen Gömd

 

 

 

Vi rekommenderar 

 

 

Postadress:
Svenska Tennisförbundet Öst
Jan Fröjd, Agneshögsgatan 41 D
591 71 Motala

Kontakt:
Tel: 0703235089
E-post: This is a mailto link

Se all info