Hoppa till sidans innehåll

Tennisen blir del av SM-veckan

30 MAR 2015 07:30
Sommarens svenska lagmästare kommer att koras i Sundsvall. För första gången är tennis en av sporterna under den traditionella SM-veckan.
– Spännande, vi hoppas att det blir ett lyft för seriespelet, säger Henrik Odervall, Svenska Tennisförbundet.
  • Skapad: 30 MAR 2015 07:30

Drygt 40 idrotter kommer att kora nya svenska mästare under RF:s SM-vecka i Sundsvall 29 juni–5 juli. Idrottsfesten beräknas locka 40 000 besökare och cirka 8 000 elitidrottare väntas delta.

 

2015 års upplaga av SM-veckan blir tennisens debut i sammanhanget. Slutspelet för Svenska Tennisserierna, herrar och damer, kommer att avgöras 1–2 juli i Sundsvall. Deltagare är seriesegrarna i de fyra regionala grundserierna (syd, väst, norr och mellan). Varje lagmatch omfattar 3 singlar och 1 dubbel. Segrarna blir svenska lagmästare utomhus.

– Vi kommer i första hand att satsa på 2015 i Sundsvall och 2016 i Norrköping, därefter ska vi utvärdera och se hur vi på bästa sätt kan göra propaganda för tennisen. Målet är att på något sätt kunna vara med både vid SM-veckan inne och ute. Det här ska bli riktigt spännande och vi hoppas att det ska bli ett lyft för seriespelet, säger Henrik Odervall, tävlingsansvarig vid Svenska Tennisförbundet.

– Sundsvalls TK ser verkligen fram emot att arrangera lag-SM-slutspelet. STK:s mål är att det ska bli ett topparrangemang för både spelare och publik och att de som deltar ska få ett speciellt tennisminne för livet, säger Urban Lundqvist, Sundsvalls TK.

 

Baldershov, där tennisbanorna ligger, kommer att vara ett så kallat ”kluster” där flera idrotter arrangerar sina SM-tävlingar. Det innebär att alla sporter drar publik åt varandra vilket bäddar för en festlig och spännande atmosfär med många olika elitidrottare och åskådare. Vid sidan av matchbanorna kommer flera tennisaktiviteter att arrangeras, bland annat ”prova på”-ytor.

 

Sveriges Television (SVT) är sändande bolag och planerar att visa 80 timmar från veckan. Hur stort utrymme tennisen får står ännu inte klart.

SM-veckan arrangeras av Riksidrottsförbundet (RF) i samarbete med berörda specialidrottsförbund (SF) och värdstaden.


SVENSKA TENNISFÖRBUNDET

 

Skribent: Mirza Beciragic
Epost: This is a mailto link

 

 

 

Vi rekommenderar 

 

 

Postadress:
Svenska Tennisförbundet Öst
Jan Fröjd, Agneshögsgatan 41 D
591 71 Motala

Kontakt:
Tel: 0703235089
E-post: This is a mailto link

Se all info