Hoppa till sidans innehåll

Framgångar i Falköpings Tennis Europe

06 JUN 2015 15:47
Framgångar i Falköpings Tennis Europe
  • Skapad: 06 JUN 2015 15:47

Framgångar i Falköpings Tennis Europé!

 

Tennis Öst kom till Falköping med 6 representanter. Olivia Malm, Izabelle Persson, Alice Ekblom, Gustav Eriksson, Viktor Arsov och Edis Nokic. Olivia, Alice och Gustav fick svåra matcher direkt och kunde tyvärr inte kvala in i turneringen. Oavsett förlust så har de känt på en tävling i internationell miljö och de är en erfarenhet rikare inför sommarens turneringar! Izabelle Persson kvalade in till sin första Tennis Europé 14 år. Izabelle som är 2 år ung i klassen spelade sedan en bra match mot Anna Leijon från KLTK som vann med siffrorna 6-4 6-1. ”Bella” som trots sin unga ålder visade på en väldigt bra inställning och det ska bli roligt att följa Bella (som blev SM mästarinna tidigare i år i dubbel) under sommarens turneringar.

 

Viktor Arsov och  Edis Nokic blev kvar i tävlingen och dessa två grabbar har gjort fina resultat i tennis Europé turneringarna under året. Men ny turnering och nya möjligheter att utvecklas och killarna vann sina inledande omgångar relativt enkelt tills det var dags för kvartsfinal där de skulle ställas mot varandra. För er som inte vet har de spelat många matcher mot varandra och just på det sättet de utmanade varandra i denna match (och många andra matcher)ser jag som en väldigt viktig del i deras framgångar och deras utveckling under året. Viktor Arsov kunde till slut vinna kompismötet i 3 tuffa set. Killarna spelade sedan även dubbel där de tyvärr förlorade i semifinal. De är dock ett väldigt vasst dubbelpar där de bland annat har vunnit Tennis Europé i Vänersborg tidigare under året!!!

 

Viktor Arsov fortsatte sin resa genom turneringen och i semifinalen kunde han vinna mot Rick Muller (Holland) med 6-1 6-3. Efter övertygande spel mot en väldigt bra motståndare kunde Viktor ta sig fram till sin första final i Tennis Europé sammanhang. I finalen kunde Tennis Öst spelaren Viktor Arsov visa upp ett bra spel vilket gjorde att han kunde vinna med 6-1 7-5 och ta sin första seger i denna kategori tävlingar. En väldigt glad Viktor skrek ut sin glädje när sista poängen var spelad.

 

Denna vecka var undertecknad med som ledare under huvudtävlingen och Anton Johansson (Örebro TK) under kvalet.

 

/Mirza Beciragic

Skribent: Mirza Beciragic

 

 

 

Vi rekommenderar 

 

 

Postadress:
Svenska Tennisförbundet Öst
Jan Fröjd, Agneshögsgatan 41 D
591 71 Motala

Kontakt:
Tel: 0703235089
E-post: This is a mailto link

Se all info