Hoppa till sidans innehåll

Framgångar i Tennis Europe tävlingen XL Bygg Open i Trollbäcken

25 FEB 2017 08:10
Just denna Tennis Europe resa handlade om att spelarna ska lära sig om inställning, självständighet, analys och vad en riktigt bra uppvärmning är.
  • Uppdaterad: 25 FEB 2017 14:05

I Trollbäckens XL Bygg Open fokuserades det på: 

Bra uppvärmning: En rutin på en riktigt bra uppvärmning innan match är väldigt viktigt. En bra uppvärmning ska innehålla: Bli varm, rörlig och att väcka de snabba muskelfibrerna i kroppen: tex ruscher. Matchen börjar när inbollningen börjar och det gäller att behålla den höga pulsen när det är dags för spel om poäng. 

Självständighet: Tennis Europe resorna syftar att spelarna klarar sig själva i största mån. Detta gäller: plan med kost, vila, intag av vätska, planering, koll på sina saker mm mm. Om spelarna hela tiden får uppassning kommer de inte heller kunna lära sig. En parallell kan dras till tennisspelandet då spelaren måste stå för sina egna val och inte får ha någon annans hjälp (coach, förälder). 

Analys: Efter varje match ska spelaren tillsammans med den ansvarige tränaren analysera matchen. Detta går hand i hand med självständighet och spelaren ska hjälpas att göra en konstruktiv analys av matchen. Detta är en väldigt viktig del i Tennis Europe resorna där man ökar medvetenheten i spelarnas olikheter och hur de på bästa möjliga sätt lär sig av sina matcher (vinster och förluster). 

Inställning: Miljön i Tennis Europe resorna är väldigt viktig för spelarna att ta till sig. Det är ingen hemlighet att de bästa spelarna tränar väldigt mycket. Mentalitet "hugga en bana" (hugga: gå först in på banan) när alla matcher är klara bör vara med för att kunna hävda sig på den högsta nivån. 

I XL Bygg Open avslutades väldigt framgångsrikt för Tennis Öst med två medaljer. Izabelle Persson, "Bella" lyckades ta sig till en semifinal i singel och samt tog en dubbelseger ihop med Julia Lövqvist, Uppsala TK. 

Vi tackar Trollbäckens TK och Tennis Stockholm för ett riktigt bra arrangemang. 

Skribent: Mirza Beciragic
Epost: Adressen Gömd

 

 

 

Vi rekommenderar 

 

 

Postadress:
Svenska Tennisförbundet Öst
Jan Fröjd, Agneshögsgatan 41 D
591 71 Motala

Kontakt:
Tel: 0703235089
E-post: This is a mailto link

Se all info