Hoppa till sidans innehåll

Medaljregn för Öst under Next Generation Cup 2016

03 JUL 2016 11:20
Next Generation Cup 2016 har spelats klart och det blev ett väldigt framgångsrikt år med många medaljer för Tennis Öst.
  • Skapad: 03 JUL 2016 11:20

Truppen till årets NG Cup i Båstad bestod av 12 förväntansfulla spelare som samlades i Båstad den 26 juni för invigning.

Till detta års NG Cup betonades lagkänsla, att visa bra karaktär (i både vinst och förlust) och att sköta alla de vardagliga saker så som: uppvärmning, vila, vattenintag osv för att komma välförberedda till sina matcher. Mentorerna utseddes också där de 15 åriga skulle vara mentorer för de 11 åriga.

Och vilken tävling det blev för Tennis Öst! Vi utmanade de mycket större regionerna (Tennis Stockholm och Tennis Syd) och lyckades vinna 2 guld, 2 silver, ett brons samt även ta en 4 plats.

Att vinna i mixed klasserna 15 och 11 visade på vilken bra lagkänsla Tennis Öst hade. Viktor Arsov/Olivia Malm segrade i mixeddubbel 15 och David Åberg/Stina Larsson i mixeddubbel 11.

Till finaldagen i singel hade Tennis Öst med 3 spelare (att jämföra med förra årets 1 spelare), därav 2 spelare i final: F11 (Stina Larsson) och F15 (Olivia Malm). Viktor Arsov spelade om bronset. Tyvärr förlorade Viktor Arsov och tog en 4e plats.

Olvia Malm som ett år ung i klassen visade prov på ett väldigt stabilt och respektlöst spel där hon lyckades ta sig till final. Tyvärr blev Caijsa Hennemann (Göteborg) för svår i finalen.

Stina Larsson visade prov på ett väldigt stort spel i den yngsta klassen och lyckades ta sig till final. Efter en välspelad final fick Stina tyvärr se sig besegrad av Stockholms June Björk.

Tävlingen sammanfattades med att betona hur viktigt det är att spelarna kommer tillbaka till sina hemmamiljöer och fortsätter att utvecklas, detta är endast ett litet stopp i deras karriärer. De bra karaktärerna tar med sig de kunskaperna från vinsterna och förlusterna samt fortsätter med att utveckla de saker de behöver för att nå nya höjder. De bra karaktärerna skyller även inte ifrån sig utan är redo att jobba ännu hårdare för att klara de många prövningarna för att nå nya framgångar.

Ledarna för gänget i NG Cup var Mirza Beciragic och Simon Röcklinger (Visby TK). Vi vill tacka alla föräldrar, spelare men framförallt organisationen för en riktigt bra vecka i Båstad.

Skribent: Mirza Beciragic
Epost: Adressen Gömd

 

 

 

Vi rekommenderar 

 

 

Postadress:
Svenska Tennisförbundet Öst
Jan Fröjd, Agneshögsgatan 41 D
591 71 Motala

Kontakt:
Tel: 0703235089
E-post: This is a mailto link

Se all info