Hoppa till sidans innehåll

Pirres Pokal Final

27 OKT 2018 01:03
Under finalhelgen av Stockholm Open spelades även finalen i Pirres Pokal 2018.
  • Skapad: 27 OKT 2018 01:03

Efter kvalet i Linköping stod det klart att vi skulle möta Tennis Stockholm i finalen av Pirres Pokal 2018. Traditionsenligt spelades finalen under Stockholm Opens finalhelg. Detta blev en stor upplevelse för killarna som kunde, samtidigt som att spela Pirres Pokal, även titta på några av sina idoler. 

För Tennis Öst var detta 2:a gången någonsin man kvalificerade sig till en final. År 2015 blev det förlust mot Tennis Syd efter gameräkning. I år stod Tennis Stockholm som finalmotståndare. Efter lördagens singelmatcher stod det 1-3. Det var många matcher som hade kritiska moment men till slut kunde Stockholm vinna de avgörande bollarna och välförtjänt ta en ledning med 3-1. Söndagens dubblar startade med en väldigt spännande 2:a dubbel där också Stockholm kunde dra det längsta strået och vinna den matchen. Därmed stod det ointagliga 1-4. 1:a dubbeln vanns även den av Tennis Stockholm och slutresultatet skrevs till 1-5 till Stockholm. Stort grattis Tennis Stockholm. 

Tennis Öst kan summera en bra tävling för våra 13-14 åringar där vi kan glädjas med att vi konkurrerar med de bästa 14 åringarna i Sverige. Vi kan även slå fast att  lagtävlingarna som denna är oerhört viktiga för juniorerna då tennis är en individuell sport. Lagformatet gör att andra egenskaper utvecklas som är oerhört viktiga för att bli en duktig tennisspelare. 

Skribent: Mirza Beciragic
Epost: Adressen Gömd

 

 

 

Vi rekommenderar 

 

 

Postadress:
Svenska Tennisförbundet Öst
Jan Fröjd, Agneshögsgatan 41 D
591 71 Motala

Kontakt:
Tel: 0703235089
E-post: This is a mailto link

Se all info