Hoppa till sidans innehåll

Team Öst spelade Tennis Europe tävlingen i Göteborg

07 DEC 2017 12:01
Tennis Europe tävlingen i Göteborg var den 4:e Tennis Europe resa Tennis Öst gjorde detta året. En mycket bra erfarenhet för våra juniorer är att mätas med de bästa i Sverige samt att möta spelare från andra länder.
  • Skapad: 07 DEC 2017 12:01

Just till denna resa valde 4 Tennis Öst juniorer att åka med teamet: David Van Nunen (Linköpings TK), Stina Larsson (Lillåns TK), Tim Andersson (Linköpings TK) och John Gabelic (Linköpings TK). 

Nedan följer en sammanfattning: 

Varje spelare är unik och de får sina egna tips för utveckling av sitt spel. Det mer generella som vi kan lära oss är:

Tävlingsmiljön: Det som tål att upprepas igen och igen är just miljön i dessa Tennis Europe tävlingar. Man får se, spela mot och i vissa fall träna mot spelare från andra länder. På det sättet lär man sig enormt mycket och förhoppningsvis tar till sig hur de bästa spelar och tränar. Ett specifikt exempel på just denna resa var den första-seedade Ryska som sprang runt på anläggningen och frågade alla om de vill träna med henne. Varje dag under tävlingen vi var där kunde vi se denna flicka springa runt och fråga alla möjliga spelare tills någon sa JA. Denna inställning, vilja och hunger var väldigt roligt att se. 

Spelformel: Vad är jag bra på? Hur ska jag spela för att få ut max av mitt spel? Som tidigare nämnt är tennis väldigt individuellt. Först och främst bör därmed fokus ligga på att hitta sitt spel - sin spelformel som funkar bäst. De bästa spelarna är väldigt trygga i sitt spel och därmed vet de exakt hur de ska spela de viktiga poängen. Med det sagt är det också väldigt viktigt att hitta guldkorn som gör att man utvecklar sitt spel. Att hamna utanför comfort zonen är enormt viktigt för att fortsätta utvecklas och förhoppningsvis göra det till en del av comfort zonen.

Teamet hade väldigt roligt både på och utanför banan. 

Skribent: Mirza Beciragic
Epost: Adressen Gömd

 

 

 

Vi rekommenderar 

 

 

Postadress:
Svenska Tennisförbundet Öst
Jan Fröjd, Agneshögsgatan 41 D
591 71 Motala

Kontakt:
Tel: 0703235089
E-post: This is a mailto link

Se all info