Hoppa till sidans innehåll

Tennis Europe tävlingar i Norrköping och Göteborg

10 DEC 2021 22:46
Internationella tävlingar PoF upp till 14 år (Tennis Europe) arrangerades i Norrköping och Göteborg under november och december
  • Uppdaterad: 10 DEC 2021 22:46

I Norrköping stod Norrköpings TK för arrangemanget. Norrköpings TK är den klubb som flitigt arrangerat stora nationella tävlingar, vintertourer/sommartourer samt även internationella tävlingar som denna Tennis Euorpe. 

Internationella tävlingar på hemmeaplan bidrar till att de Svenska spelarna kan mätas med de internationella på hemmaplan. Med andra ord är det en värdefull värdemätare för spelare som aspirerar att spela internationell tennis. 

Resultatmässigt gick det bäst för Victor Ryden och William Kaltenecker i singel där de fick se sig besegrade i kvartsfinal samt William och Maximus Muller i dubbel som förlorade i semifinal. 

Till Göteborg arrangerade SvTF Öst en tävlingsresa. Ledare var Robin Brage (SPTK). Totalt deltog 7 spelare från regionens 4 klubbar. Bäst gick det för Victor Ryden som tog sig till final i singel och vann i dubbeln. Maximus Muller (SPTK) i par med Jesper Ekoff stod för motståndet i dubbelfinalen. Förutom många nyttiga matcher för spelarna samt mycket träningar tillbringade spelarna mycket tid med varandra och skapade en lagkänsla som bidrar till individuella framgångar. 

gbg 2.JPGGbg 1.jpg

Skribent: Mirza Beciragic
E-post: Adressen Gömd

 

 

 

Vi rekommenderar 

 

 

Postadress:
Svenska Tennisförbundet Öst
Jan Fröjd, Agneshögsgatan 41 D
591 71 Motala

Kontakt:
Tel: 0703235089
E-post: This is a mailto link

Se all info