Hoppa till sidans innehåll

XL Bygg Open i Trollbäcken

29 FEB 2016 18:26
Tennis Öst var representerat av 4 spelare i Tennis Europe tävlingen i Trollbäcken.
  • Uppdaterad: 01 MAR 2016 14:47

I syfte att få internationell erfarenhet åkte regionen till Trollbäcken och XL Bygg Open. Truppen bestod av 4 regionspelare: Albin Olsson, Izabelle Persson, Olivia Malm och Jack Karlsson Wistrand. Jack var direktkvalificerad till huvudtävlingen.

 

Sammanfattningsvis var det en bra tävling för alla spelare där matcher varvades med träning. Bäst gick det för Izabelle Persson och Jack Karlsson Wistrand som förlorade i huvudtävlingens andra omgång. Izabelle Persson gjorde bra ifrån sig i dubbel där hon i par med Emma Shasteen förlorade i kvartsfinalen.

 

Som alltid ger dessa tävlingar en bra erfarenhet mot bra motstånd där det är viktigt att åka tillbaka till sin hemmamiljö för att träna på de lärdomar spelarna fått med sig från matchanalyserna. Det är på matcherna spelarna ska prestera och väldigt viktigt är att spelarna förstår vad som händer på matcherna för att kunna påverka det. Det är inte någon "quick fix" på något sätt utan man måste "skynda långsamt" för att utvecklingen ska ta riktig fart.

 

Nästa Tennis Europe tävling är Falköpings Tennis Europe i maj!

 

Skribent: Mirza Beciragic

 

 

 

Vi rekommenderar 

 

 

Postadress:
Svenska Tennisförbundet Öst
Jan Fröjd, Agneshögsgatan 41 D
591 71 Motala

Kontakt:
Tel: 0703235089
E-post: This is a mailto link

Se all info