Hoppa till sidans innehåll

Fredagsspel


Fredagsspel - Ett samarbete mellan KLTK - LTK - TSK Malmen

 

REGLER FREDAGSSPELET

 

Anmälan till Fredagsspelet görs här!

 

Fredagsspelet riktar sig till samtliga juniorer som spelar i Grundskolan (2009-2013). Syftet med denna typ av matchträning är att barnen skall lära sig att spela tennismatcher i en rolig och stimulerande miljö. Fördelen med att samarbeta med Lidingö Tennisklubb och KLTK är att barnen träffar många barn som delar intresset samt att de samtidigt får fler motståndare att möta. Fredagsspelet är alltid mellan 18.00-20.00 i någon utav klubbarnas hallar och kan ej ges förbehåll såsom endast en viss tid eller i en viss hall/plats.

Anmälan görs via länk på hemsidan och är öppen från måndag lunchtid – torsdag 17.00.

Vid 13-tiden sätts spelschemat upp på anslagstavlan och hemsidan.  Där kan alla se vem de kommer möta, vilken tid de spelar samt om matchen spelas på KLTK, Lidingö eller TSK Malmens tennisklubb. Observera att det hela är ganska enkelt. Har man anmält sig under veckan så kommer det garanterat bli match på fredagskvällen och vilken hall det blir får man besked tidigare samma dag.

Vår ambition är att para ihop dig med en motståndare som passar din spelnivå.

Tanken är att spelarna själva skall klara sig på banan, hålla koll på räkningen och kunna döma. En del av utbildningen är att juniorerna får chansen att göra fel och lära sig. 

I minitennismatcherna hjälper en ungdomstränare till under matcherna. Föräldrar skall inte blanda sig i domslut och räkning (gäller alla nivåer). Här får juniorerna alltså bra träning att ta eget ansvar och lära sig spela tennismatcher. Till minitennismatcherna ordnar klubben med bollar.

Till  Orange och Grön matcherna tar spelarna själva med bollar. Viktigt att man spelar på den bana samt med den bollen som är angivet i spelschemat. Man får även räkna med att gå ner en nivå än den man är van vid så att spelschemat går ihop.

Det är barnen som lägger ut linjerna på orange och röd nivå. Föräldrar ska mao inte befinna sig på banan.

Matcherna startas alltid med en inbollning på max 5 minuter! Där ni värmer upp era slag, forehand, backhand, volley, smash och serve, precis som proffsen på tv. Sedan lottar man om serven och sätter igång matchen. 

Ordningsregler vid spel i Fredagsspelet:

  • Plocka in linjerna efter er och sätt dom där ni hämtade dom!

  • Barnen ska slänga skräp etc i papperskorgar, det ska vara snyggt när man lämnar hallen.

  • Vid spel på TSK så ska man skriva upp koderna så man kommer in i både b- och c-hallen. Lämna alltså inte dörren öppen. 

  • Vid spel på KLTK ska fikat hämtas från restaurangen innan 20.00.

 

OBS! Vid sjukdom eller annat förhinder skall man så fort som möjligt meddela klubben samt sin motståndare. I det fall att man inte anmält sin frånvaro får man en varning första gången. Vid upprepning utesluts man resten av terminen.

 

Uppdaterad: 01 SEP 2018 07:52 Skribent: Linda Jansson
E-post: Adressen Gömd

Sponsorer

  

 

Selgo

 

OS affisch Stokholm 1912

OS-tennisen spelades i C-hallen 1912

De historiska bilderna är från SCIF:s arkiv.

 


Postadress:
TSK Malmen - Tennis
Södra Fiskartorpsvägen 20
11433 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086133085
E-post: This is a mailto link

Se all info