Hoppa till sidans innehåll

Personal


       

Cheftränare

Namn: Rolle Rakell

 

Rolle har genomgått Svenska tennisförbundets tränarutbildning. Studerat Mental coachning,idrottspsykologi samt Praktiserat inom naprapatyrket.
Han har arbetat som tränare sedan 1989 i framförallt i SALK och TSK Malmen men har även arbetat med enskilda spelare på WTA- och ATP Tour. Som tränare för bla. Maria Strandlund-Tomsvik och Maria Lindström var han med och förde TSK Malmens damer till 3 raka Svenska Mästerskapsguld på 90-talet.

Insperationskällor efter snart 35 år inom tennisen är bla.
Tränare :Stephan Blom, Percy Rosberg,Martin Bohm,Birger Folke,Tenny Svensson och Bernt Lundahl, Sparringpartners: Peter Lundgren, Jörgen Windahl, Björn Borg, Thomas Högstedt och Stefan Edberg. Motståndare som han lärt sig mycket av: Magnus Gustafsson, Kent Carlsson, David Engel, Marcus Thorstrand, Ulf Stenlund, Anders Rosèn, Henrik Holm, Christer Allgårdh och Christian Bergström.

Som spelare tillhörde Rolle Sverigetoppen både som junior och senior. Han fick avsluta den egna aktiva karriären alldeles för tidigt (19 år) pga stora ryggproblem (förslitningsskador).

Som tränare är Rolle mest känd som en duktig analytiker och tekniktränare som ställer höga krav på sina spelare allteftersom deras spelnivå och ambitioner ökar.

 

Mikael Mysliwiec
Bor med min fru samt mina tre döttrar i centrala stockholm .Jag har jobbat som tennistränare  på TSK sedan 1994 . Har jobbat i Tyskland (där jag  dessutom spelade matcher för olika klubbar),Grekland och på Cypern.Tävlade aktivt till 1993. Som junior spelade jag förutom tennis  mycket fotboll(vasalund) och ishockey(djurgården). Är tillsammans med Rolle ansvarig för tävlings- och utvecklingsgruppen.

Kasper Komar
Kasper är född år 1992. Han är uppvuxen och bor i centrala Stockholm. Kasper började spela tennis i klubben när han var 5-6 år gammal och har tävlat både i Sverige och internationellt. Han har spelat alla stora tävlingar och dem flesta mindre tävlingar runt om i Sverige och Stockholm. Han har också spelat en del internationella ETA/ITF-tävlingar i Vietnam, Thailand, USA, Tjeckien, Polen samt Sverige. Han slutade satsa och tävla aktivt när han var 18 år och tog ett naturligt steg till yrket som tennistränare. Kasper har i 8 år jobbat som tränare för TSK Malmen och jobbar idag med våra yngre spelare samt tävlings-och utvecklingsgruppen.  

 Linda Jansson
Åren 1993-1998 spelade hon i det finska Fed Cup-landslaget. Bästa singelranking är 488 och dubbelranking 233. Linda har vunnit Drottningens pris tre gånger, och år 2006 tog hon hem världsmästartiteln i racketlon. Hon är utbildad vid Bosön idrottsfolkhögskola, vid Skandinavisk Institutt for Kommunikasjon og Forandring till certifierad kommunikolog, samt har genomgått flera ledarutbildningar. Vidare har Linda haft förtroendeuppdrag som styrelseledamot i Svenska Tennisförbundet, Tennis Stockholm och SALK. Hon var kapten för 16-årslandslaget och tävlingsledare för Nordea Nordic Light Open (WTA tour) i Stockholm.

Linda Jansson inspireras framför allt av att se hur hennes adepter på ett relativt enkelt men kraftfullt sätt kan förbättra sitt tänkande på banan. Själv tänker Linda ”att det hade varit grymt att veta då, det hon vet idag”.


Lars Rydenius
Lars började spela tennis i järfälla TS, där han växte upp. Han är väldigt idrottsintresserad generellt, men från ca 10-års ålder var det tennis han spelade i organiserad form. Han kom till TSK Malmen 2009 genom TSKs dävarande tränare Markus Hellgren. Lars gillar att vara ute i naturen, och man kan ofta se honom runt brunnsviken. Han bowlar gärna och har ett nytt intresse i padel.
Hans främsta egenskap som tränare är att han är bra på att se till individens behov och skapa individuella lösningar. Hans träningsfilisofi är att eleverna ska ha många bollträffar per timme och lära sig ett effektivt rörelsemönster så tidigt som möjligt.
Lars har genomgått följande tennistränarutbildningar: Steg 1-2, samt TGU 2.

Filip von Reis Marlevi

Filips tenniskarriär började vid fyra års ålder på SALK. Han har sedan tränat ibland annat Spånga TBK och Solna TK. Han kom till TSK Malmen när han var tretton och har tränat här sedan dess. Tränarkarriären började på Spånga TBK när han var 15 och på Malmen sedan 2015. Har gått utbildningarna: Tennisens Plattform och TGU1.
 Filip läser just nu på KTH. Förutom tennis gillar han även olika sorters vattenaktiviter som vindsurfing och fiske, men sådant blir det mest av på somrarna. Favorittennisspelare är Federer men själv föredrar han dubbelfattad backhands framför enhandsbackhands.

 

 

 

 

 

 

 

Uppdaterad: 20 JUN 2019 11:18 Skribent: Linda Jansson

Sponsorer

  

 

Selgo

 

OS affisch Stokholm 1912

OS-tennisen spelades i C-hallen 1912

De historiska bilderna är från SCIF:s arkiv.

 


Postadress:
TSK Malmen - Tennis
Södra Fiskartorpsvägen 20
11433 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086133085
E-post: This is a mailto link

Se all info