Hoppa till sidans innehåll

Kraftmätningen


Kraftmätningen är en nationell lagtävling för 14-15-åringar. På våren/början av sommaren går det kvaltävlingar på ett antal platser runt om i Sverige. På hösten/sensommaren går sedan finalen i denna stora tävling. Detta är en tävling som normalt sätts som ett mycket stort mål för 14- och 15-åringarna i föreningen och där vi önskar att så många som bara möjligt är med och tävlar i kvaltävlingen samt hoppas kunna få ett eller flera lag vidare till final.

Tävlingen sker dels i mixedklass och dels i flick-/respektive pojkklass. Deltar man i mixedklassen tävlar man samtidigt automatiskt också i både pojk- och flickklassen. I varje mixed-lag deltar max 16 personer, varav minst 3 killar och 3 tjejer. Förutom 14-15-åringar får maximalt en 13-årig tjej och en 13-årig kille delta i varje lag. Täby IS kan ställa upp med flera lag i kvaltävlingen och på detta sätt ge alla 14-15-åringar som vill möjlighet att vara med.


Till finalen går sammanlagt 16 mixedlag från de olika kvaltävlingarna. Därutöver går de 4 bästa flicklagen respektive 4 bästa pojklagen också vidare. Finalen brukar gå i samband med finnkampen och de år då finnkampen går i Sverige brukar den avslutande stafetten gå inne på finnkampsarenan i samband med huvudtävlingen.


Kostnad: Gratis för de aktiva att delta.

 

Förbundets Kraftmätningen-sida

Uppdaterad: 19 DEC 2013 13:33 Skribent: Jörgen Bernhoff
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Täby IS Friidrottsklubb - Friidrott
Tibblehallen
18334 Täby

Kontakt:
Tel: +4687924685
E-post: friidrott@tabyfriidr...