Hoppa till sidans innehåll

Täby SLK - Skidor

TSLK Nyheter

I söndags var det dags för den traditionsenliga säsongsavslutningen på Täby IP. Många medlemmar var på plats för att umgås och uppmärksamma åkare som lyckats särskilt väl under säsongen eller utvecklats väl och bidragit till klubbsammanhållningen.
 
För andra gången i modern tid kan Täby Slalomklubb stoltsera med en senior landslagsåkare efter det att Hilma Lövblom tagits ut i träningsgrupp 2 inför säsongen 2019/2020. Stort grattis!
 
Tid: 28:e maj 2019, kl 19:00 Plats: Spegelsalen, Tibble ishall, Åva Skolgränd 2, Täby Kallade: Alla medlemmar i Täby Slalomklubb
 
Att tävla i ett svenskt mästerskap är speciellt. Att göra det för första gången något alldeles extra. I alpina sammanhang blandar USM-veckan mästerskapspremiärer med avsked av de ungdomsår, som för många startar redan i sexårsåldern.
 
Den gångna helgen genomfördes landsdelsfinalerna för U13/U14. Sälens IF arrangerade tävlingarna i Stöten och vårvärmen gjorde sig påmind med bitvis utmanande förhållanden.
 
I helgen avgjordes årets Alpina SM för Masters i Funäsdalen. Tävlingen arrangerades i år av Funäsdalens Slalomklubb.
 
Efter tre intensiva dygn känner även den mest tappra supporter viss tveksamhet. Är det här en rimlig insats för att vårt barn ska få åka skidor? Ännu ett halvt dygn senare återstår endast en riktigt härlig känsla av att tillhöra ett fantastiskt lag.
 
Oskar Gillberg kom i helgen 3:a i slalom i yngre junior-SM (åkare födda 2001-2002) i jämtländska Almåsa. Oskar låg 4:a efter ett stabilt förstaåk och lyckades klättra till bronsplatsen med ett andraåk där han gasade på rejält.
 
Medaljer både till Joel Candert och Olivia Andersson under lördagens GS-tävlingar på USM i Funäsdalen.
 
Arthur Månsson ser till att TSLK kan rapportera om framgångar inte bara i norr, utan även i söder.
 
Klubbens Joel Candert kan titulera sig svensk ungdomsmästare i Super-G efter att ha varit snabbast i dagens tävling i USM.
 
Torsdag 27 mars inleds SM i Åre. Tävlingsveckan börjar med slalom och avslutas med störtlopp den 2 april. Fem av våra åkare har kvalificerat sig att delta.
 
Förutsättningarna var inte de allra bästa, men efter helgens Ross-Knocken i Väsjöbacken kan vi notera tre vinster, en andraplats och flera andra fina prestationer till klubben.

Styrelsen informerar

Styrelsen har ordet

Träning & material

Gruppernas Träningstider för barmarksträning och i Väsjöbacken finns att hitta här.

Tävling

Kontakta web-redaktionen

Vill du kontakta webbredaktionen maila oss på This is a mailto link

 

@täbyslalomklubb på Instagram:

 

 

SAMARBETSPARTNERS
& STÖDSPONSORER

 

 

 

Ramundberget 300dpi

 

alpingaraget_85052852

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TSLK facebook

Postadress:
Täby SLK - Skidor
Box 153
18322 Täby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info