Hoppa till sidans innehåll

FIS/Junior

FIS/Junior-gruppen 2019-2020

Alla reportage och nyheter från läger och tävlingar publicerar vi löpande i Facebook-gruppen "TSLK FIS/Junior". Läs mer om våra åkare här

Lagledare

Lars Schön

tel: 070-981 73 35 - mail: This is a mailto link

Tränare

För kontaktuppgifter se under tränare samt under U16-gruppen

Om Juniorgruppen

FIS/Junior-gruppen består av åkare födda -03 och tidigare. Åkarna i gruppen är juniorer som bedriver sin träning på något av landets skidgymnasier eller på hemmaplan. Kommande säsong har vi 20+ aktiva FIS-åkare på hemmaplan och Skidgymnasier i Gällivare, Tärnaby, Järpen, Östersund, Uppsala och Malung.

Våra skidgymnasiejuniorer bedriver sin träning på resp. Skidgymnasium och representerar TSLK på tävlingar. Ambitionen är att delta på TSLK träningar och läger om möjlighet finns. Våra juniorer på hemmaplan tränar tillsammans med U16-gruppen i Väsjöbacken och på läger.

Information och sociala medier

Löpande information och bilder om träningar, tävlingar och vad som händer på Skidgymnasier runt om i Sverige delar vi med oss av på sociala media:

Facebook-gruppen ”TSLK FIS/Junior” – informationskanal för åkare, familj, tränare och ledare.

Instagram ”tslkjunior”endast för våra åkare som kan dela bilder och upplevelser från sina skolor, läger och tävlingar.

FIS-licenser och startavgifter

Åkaren ansvarar själv för att teckna FIS-licens. Information finner ni här.

TSLK ersätter nationella tävlingsavgifter till en viss andel. Vissa FIS-tävlingar faktureras direkt till klubben för andra tävlingar ska åkaren betala in startavgiften i förväg till arrangerande klubb. Respektive tävlingsinbjudan anger vad som gäller. TSLK betalar endast tävlingsavgifter för de åkare som tävlar i TSLK-fartdräkt. Åkare som är uttagna i någon av skidförbundets träningsgrupper eller representerar Sverige på tävling är undantagna från denna regel.

Kvitto för de tävlingsavgifter åkaren själv betalt redovisas till klubbens kassör efter avslutad säsong (april). Utbetalning sker därefter i enlighet med klubbens fastställda ersättningsnivå för FIS-tävlingar.

Klubbträning

Barmarksträning genomförs tillsammans med U16-gruppen under våren t.o.m. midsommar samt från augusti till skidsäsongens början. Träningen genomförs på Täby IP och i idrottshall under senare delen av hösten. Information om dagar, tider och utrustning läggs kontinuerligt ut i Facebook-gruppen.

Information om klubbens läger läggs ut i Facebook-gruppen och på klubbens hemsida. Träning på läger genomförs med U16-gruppen.

Snöträning i Väsjöbacken startar vanligtvis i början av januari eller när väder och underlag så tillåter. Träningen genomförs tillsammans med U16-gruppen.

All tränings- och tävlingsverksamhet sker på egen risk. Alla tävlande som är medlemmar i en skidklubb har dock ett visst försäkringsskydd via Svenska Skidförbundet. Det är alltså viktigt att medlemsavgiften är betald till klubben.

Nyheter

Nyheter

 

@täbyslalomklubb på Instagram:

 

 

SAMARBETSPARTNERS
& STÖDSPONSORER

 

 

 

Ramundberget 300dpi

 

alpingaraget_85052852

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TSLK facebook

Postadress:
Täby SLK - Skidor
Box 153
18322 Täby

Kontakt:
Tel: 0708723205
E-post: This is a mailto link

Se all info