Hoppa till sidans innehåll

-25 och bitande vindar

18 DEC 2018 20:54
December månad, en tid för traditioner. En av de viktigaste infaller kring den 13 december och innebär att cirka 350 Pocholmare förflyttar sig norrut och ses på Fjällgården i Ramundberget. Det är sen gammalt.
  • Uppdaterad: 18 DEC 2018 20:54

För första gången fick vi nöjet att delta i ett Upplands Motor Family Camp och det tackar vi vår färskaste samarbetspartner för. Två snyggt stripade TSLK-bilar hittade fram till vägs ände och det lottades ut attraktiva bilhelger i det klassiska lotteriet. Kul med nyheter och kul med fler företag som vill sponsra Sveriges bästa alpina skidklubb!

I övrigt var den här helgen förvillande lik ett klassiskt familjeläger. Och det är enbart positivt. Snön kom sent i år vilket innebar lite mindre utrymme än vanligt.

Högst upp på ängarna syntes små tåg med barn i färgglada västar. Ständigt positiva och aldrig trötta ledare kom med tips och pepp till, med tanke på den bitande vinden, oväntat frimodiga U8:or. Att se dessa godingar formas till framtida tävlingsåkare är verkligen urgulligt och rörande på samma gång.

I långsvängen sattes banor för U10 och U12 och det lämnades även visst utrymme för friåkningsövningar.

I stora backen samsades våra åkare i U16, U14 och U12 och precis som tidigare år tittade undertecknad med stor beundran på hur banskidåkning kan se så enkelt ut och samtidigt framstå som helt omöjligt. Fascinerande.

På lördagseftermiddagen genomfördes den numera traditionsenliga fadderåkningen. Våra U16- och U14-åkare tar sig an grupper med yngre åkare och delar med sig av tips och tricks för att få tekniken att sitta. Alltid uppskattat och viktigt för att bygga den klubbkänsla som vi alla månar om.   

Som vanligt är det ett sant nöje att sammanfatta en av årets roligaste helger. Det spelar ingen roll om man är före detta elitåkare, friåkningsentusiast, ambitiös blivande skidgymnasist, framtidshopp på sitt livs första skidläger eller bara en helt vanlig mamma eller pappa som med nöd och näppe klarar att ploga en bana utan att göra snövallarna större än de var. Alla har en roll och passar in här.

I år var det kallare än det varit de senaste åren. När temperaturen kryper ner mot minus 25 behövs kanske en extra paus för att tina upp tår och fingrar. Söndagens träningspass genomfördes i blott 11 minus och vi konstaterade glatt att det var skönt att det blev varmare till slut. Allt är ju som bekant relativt.

Tack till ledare, tränare, sponsorer, personal i Ramundberget och inte minst vår egen researrangör Mats Ekberg för en ny härlig skidåkarhelg i vår nästan helt egna hemmabacke. Det blir väl inte bättre än så här?

Vid tangentbordet,

Annika Billberg – upptinad och trött Ramisälskare

Skribent: Annika Billberg
Epost: This is a mailto link

 

@täbyslalomklubb på Instagram:

 

 

SAMARBETSPARTNERS
& STÖDSPONSORER

 

 

 

Ramundberget 300dpi

 

alpingaraget_85052852

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TSLK facebook

Postadress:
Täby SLK - Skidor
Box 153
18322 Täby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info