Hoppa till sidans innehåll
Foto: - Bollnäs

Rekord i antal åk på Bollnäslägret?

20 FEB 2016 15:25
Rekord i antal åk på Bollnäslägret?
  • Skapad: 20 FEB 2016 15:25

Helgen den 5-7 februari intogs Bollebacken av närmare 60 av våra ungdomar från U12 och U14. Med VIP öppettider och lite folk blev det mycket åka av.

Vi var ett helt gäng som lämnade Stockholm vid 15-tiden på fredagen och klockan 18.00 var det samling i Bollebacken utanför Bollnäs och träning under ledning av Johan Pettersson, Jens von Axelsson, Jerker Lignell med flera. De två timmarna på fredagskvällen visade sig bli helgens bästa, med perfekt underlag och lagom kallt. -

På lördag morgon såg väderprognosen inte lika positiv ut, och när vi lämnade Scandic i Bollnäs vid 7.30-tiden hängde regnet i luften. Väl i backen höll sig temperaturen precis på 0 eller straxt under och vi klarade oss från regn. Bland de nöjda åkarna sammanfattar Fanny Gillberg och Johanna Östling i U12 -Träningen var bra. Vi fick åka massor och liftarna gick fort. Bansättningen var riktigt bra och det var kul att bli filmad.

Lunch och mellanmål intogs i Bollegården där ägarna Anders och Ann hade bunkrat upp för att mätta alla hungriga TSLKare. Under dagen varvades GS med slalom. Det riggades även för tidtagning. Efter skidåkningen samlades såväl U12 som U14 på hotellet för filmgenomgång och summering av dagen. Middagen avslutades på pricken klockan 20.00 den kvällen och lugnet lade sig på hotellet. Dock inte på rummen där Melodifestivalen stod för underhållningen. 

-

Söndagens träning inleddes klockan 08.00 med GS och efter klockan 10.00 sattes banorna om till slalom. U14 gav upp vid lunch-tid, medans U12 tappert kämpade vidare på ett något för varmt underlag. Som helhet var det en toppen-helg, exklusivt att ha större delen av Bollebacken för oss själva, mycket åkning och med välorganiserade måltider i Bollegården, enbart för oss. Och som alltid en fantastisk insats från våra tränare och lagledare.

Skribent: Cecilia Holmquist Östling

Skribent: Hanna Jessing

 

@täbyslalomklubb på Instagram:

 

 

SAMARBETSPARTNERS
& STÖDSPONSORER

 

 

 

Ramundberget 300dpi

 

alpingaraget_85052852

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TSLK facebook

Postadress:
Täby SLK - Skidor
Box 153
18322 Täby

Kontakt:
Tel: 0708723205
E-post: This is a mailto link

Se all info