Hoppa till sidans innehåll

Topp och bredd under USM-veckan

10 APR 2019 17:31
Att tävla i ett svenskt mästerskap är speciellt. Att göra det för första gången något alldeles extra. I alpina sammanhang blandar USM-veckan mästerskapspremiärer med avsked av de ungdomsår, som för många startar redan i sexårsåldern.
  • Uppdaterad: 10 APR 2019 17:31

TSLK reste till Funäsdalen med en trupp om 14 åkare för att tävla om mästerskapsmedaljerna. För några det allra första svenska mästerskapet och därtill en första erfarenhet av att tävla under en hel vecka. Att behålla fokus, koncentration och nerverna under kontroll under så lång tid är givetvis utmanande. Samtidigt är detta en vecka fylld med spänning, nya erfarenheter och en chans att lära känna åkare från hela Sverige.

För våra åtta U16-åkare var situationen annorlunda. Mästerskapserfarenheten finns för många redan där, istället står ett kommande avsked av tiden som ungdomsåkare i bakgrunden och väntar tillsammans med framtida planer på skidgymnasium eller andra utmaningar.

 

D15-tjejerna hade en fin vecka där Olivia Anderssons åttondeplats i storslalom, niondeplats i störtlopp och elfteplats i super-G lyste starkast. Även Filippa Berg von Linde och Tilda Hedblom svarade för fina insatser. Våra U15 tjejer var snabbast, näst snabbast och fjärde snabbast från vår region i det inledande störtloppet. Hatten av för er tjejer!

I H15 har vi vant oss vid lysande prestationer av Joel Candert under många säsonger och hans första USM-vecka blev knappast ett undantag. Ett SM-guld i super-G, ett silver i storslalom och en femteplats i störtlopp är inget annat än en stor bedrift. Även Björn Huss, Gustav Aldin och Theodor Lignell presterade väl i den hårda konkurrensen, där Björns femteplats i slalom imponerade.

D16-tjejerna Ida Helllström, Ida Hänström, Tuva Jonseus, Amanda Sannicolo och Tindra Nordin svarade för stabil åkning i alla fyra disciplinerna. Amandas trettondeplats i störtlopp och Tindras tiondeplats i slalom toppade under veckan.

I H16 såg vi Tor Nyberg Lindstedt, Anton Engström och Nils Hartgerink. Tor placerade sig bland de 20 främsta i både störtlopp och super-G.

Totalt hade vi 19 st topp-20-placeringar och 6 st topp-10-placeringar, vilket vittnar om både bredd och topp. Ett lag att vara stolt över.

 

En stor applåd för Olivia, Filippa, Tilda, Joel, Björn, Theodor, Gustav, Ida x 2, Tuva, Amanda, Tindra, Tor, Anton och Nils för en väl genomförd tävlingsvecka. Tack för att ni bar TSLKs färger på bästa tänkbara sätt och ett stort grattis till en fin säsong.

Vid tangentbordet,

Annika Billberg

Skribent: Annika Billberg
Epost: This is a mailto link

 

@täbyslalomklubb på Instagram:

 

 

SAMARBETSPARTNERS
& STÖDSPONSORER

 

 

 

Ramundberget 300dpi

 

alpingaraget_85052852

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TSLK facebook

Postadress:
Täby SLK - Skidor
Box 153
18322 Täby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info