Hoppa till sidans innehåll

Fina prestationer på Only16 i Lindvallen

20 FEB 2019 11:00
I helgen var klubbens andraårs U16 på plats i Lindvallen för att delta i tävlingen Only16. Tävlingen är en del av antagningsprocessen till skidgymnasium och korar också de som ska få representera Sverige i inofficiella ungdoms-VM.
  • Uppdaterad: 20 FEB 2019 13:31

I helgen gick tävlingen Only16 av stapeln i Lindvallen, Sälen. Tävlingen är för andraårs U16-åkare, vilket i år betydde de som är födda 2003. Tävlingen är en del av antagningsprocessen till skidgymnasium och är också en uttagningstävling för vilka som skall få representera Sverige i inofficiella ungdoms-VM i Alpecimbra i Italien i mars. Tidigare hette tävlingen Trofeo Topolino och har haft vinnare som Schiffrin, Vonn, Paris, Kristoffersson och Tomba. De tre senaste åren har TSLK haft representanter i Hilma Lövblom, Ida Candert och Oskar Gillberg.

I år åkte vi till Only 16 med sex TSLK-åkare i jakten på fjärde representationen i rad. Förutsättningarna var att det skulle tas ut fyra tjejer och fyra killar. De två bästa tjejerna och killarna från slalomen på lördagskvällen och de två bästa från storslalomen på söndagen. Om det var samma vinnare och tvåor i bägge grenarna, så blir trean och fyran från GS-tävlingen uttagna. 55 tjejer och 54 killar var anmälda.

Lördagstävlingen gick på gammal balkad snö som inte riktigt höll för alla, så startnumret hade viss betydelse. Dessutom var belysningen på vissa ställen av banan bristfällig. Det resulterade i att över hälften av både tjejerna och killarna körde ur. Till dessa hörde tyvärr Amanda, Tindra och Anton, där Tindra efter ett grymt förstaåk låg på plats 11 och var bästa Täby-tjej.

Tuva hade ett av sina bästa SL-åk i första åket och hade något riktigt bra på gång även i andra då hon tyvärr fick en stoppsladd. Men en fin 18-plats för Tuva.

Ida hade två riktigt stabila och fina SL-åk och kom på en imponerande 8-plats i detta tuffa startfält.

Men lördagens Täby-hjälte blev Tor, som efter en andraplats i förstaåket kom trea på denna tävling och var ytterst nära att få representera TSLK och Sverige i den anrika tävlingen i Italien. Stort grattis Tor!

Härlig åkning av Tor resulterade i en fin tredjeplats. Foto: Jonas Nyberg

Söndagens GS-tävling såg ut att ge fina och rättvisa förhållanden. Då tjejer och killar körde i samma bana, med viss sidledsförflyttning av några få portar emellan, så blev det dock lite slagit och en del hål i underlaget.

Tuva hade strukit sig innan start, så vi var en TSLK-åkare kort till start denna dag. Ida hade något riktigt bra på gång, när hon tre portar före mål fastnade i porten och gjorde en otäck piruett i luften och landade illa. Hoppas att du kryar på dig snabbt Ida.

Tindra fick inte riktigt med sig det hon ville, men landade på en riktigt imponerande 14-plats.

Bästa Täby-tjej blev idag Amanda, som efter hjärnskakning i december och som uppladdning låg sängliggandes med influensa i en vecka, kom in på 8 plats.

Anton visade upp fin GS-åkning, när han i andraåket fastnade i en grop och flög ut i lössnön. Det vlev ändå en fin 24-plats. Tor hade slagläge inför andra åket, men hade några missar och halkade ner till en ändå imponerande delad 15-plats.

Noteras kan att det bland de fyra tjejer och fyra killar som får representera Sverige så är två killar och två tjejer från Stockholmsklubbar.

Summerat så hade vi riktigt bra prestationer av samtliga TSLK-åkare denna helg och visade återigen upp att vi har en bredd i toppen av skid-Sverige, och att vi gör något riktigt bra. Det kan inte finnas någon svensk skidklubb som haft denna fina resultatrad fyra år i rad. Och ser vi på de kommande åren så vet vi ju att vi har toppåkare som kommer att ta vid.

Skribent: Niclas Engström
Epost: Adressen Gömd

 

@täbyslalomklubb på Instagram:

 

 

SAMARBETSPARTNERS
& STÖDSPONSORER

 

 

 

Ramundberget 300dpi

 

alpingaraget_85052852

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TSLK facebook

Postadress:
Täby SLK - Skidor
Box 153
18322 Täby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info