Hoppa till sidans innehåll

Hallå där Hilma

13 MAJ 2019 15:29
För andra gången i modern tid kan Täby Slalomklubb stoltsera med en senior landslagsåkare efter det att Hilma Lövblom tagits ut i träningsgrupp 2 inför säsongen 2019/2020. Stort grattis!
  • Uppdaterad: 13 MAJ 2019 15:29

Det spelar ingen roll om man är skjutjärnsreporter i kvällspressen, etablerad på en av de ledande sportTV-kanalerna eller bara en enkel webbredaktör i en av landets största alpina skidklubbar. Får man chansen att ställa den kanske mest etablerade och viktigaste idrottsfrågan av alla så tar man den. Alltså: Hur känns det, Hilma?

Det kändes superkul att få beskedet! Det kom lite som en överraskning faktiskt, men jag blev jätteglad. Förhoppningsvis får jag chansen att göra bättre ifrån mig i Europacupen nästa säsong, jag hoppas på det”, konstaterar Hilma glatt.

Hilma Lövblom har kommit att markera starten för uppbyggnaden av det nya Täby Slalomklubb, den första som tagit sig genom TSLKs barn och ungdomsverksamhet och hela vägen upp till den svenska landslagstruppen på många år. Före Hilma fanns även Daniel "Degen" Eriksson i landslagstruppen, senast 2013.

I Hilmas spår har vi vant oss vid att ha åkare på landets främsta skidgymnasier, att våra åkare når framgångar i USM och FIS-tävlingar och därtill har vi haft åkare med i inofficiella VM i Italien, Alpecimbra Children’s Cup (tidigare Trofeo Topolino) varje år sedan Hilma tog silver i storslalom där 2016. Med det i bakhuvudet känns Hilmas framgångar extra positiva, vi vet ju att vi har fler talanger bakom henne som kämpar för att vara näst på tur.

“Den här säsongen började väldigt bra med en vinst i första FIS-tävlingen och mina första Europacup-poäng i karriären. Höjdpunkten var Europacupen på hemmaplan i Funäsdalen. Det lätt att bli lite för nervös eller lite övertaggad, men det faktum att det var på hemmaplan gjorde att jag kände mig lugn och trygg, men ändå väldigt fokuserad. Jag kunde leverera min åkning och då fick jag ett kvitto på att jag kunde vara snabb. Den helgen var verkligen helt fantastisk och det var väldigt härligt att få göra det på hemmaplan när mina föräldrar var där och stöttade”, berättar Hilma.  

Uttagningen till Junior-VM i vintras var en annan milstolpe för Hilma, men dessvärre höll inte kroppen för att prestera på topp.

“Senare under vintern gick det lite tyngre, jag fick lite problem med ryggen och det gick ut över min åkning Men jag fick många fina chanser på Europacupen i år och jag tar med mig massa bra erfarenheter. Ryggen satte till slut stopp för min tävlingssäsong på JVM i Mars, kroppen sa helt enkelt ifrån och sedan dess har jag tränat rehab och fys.”

“Inför kommande säsong ska jag ha ett eget upplägg för att i lugn och ro komma tillbaka så starkt som möjligt in i nästa säsong. Jag hoppas kunna ta ett steg upp och bli lite mer konsekvent på Europacupen”, avslutar hon.

Hatten av för dig Hilma! Vi som följer dig på avstånd imponeras av dina framgångar, din målmedvetenhet och din glädje i skidåkningen. En strålande förebild för alla våra framtida landslagsaspiranter som nu laddar för en ny säsong.

Vid tangentbordet,

Annika Billberg, stolt TLSK:are

 

Skribent: Annika Billberg
Epost: This is a mailto link

 

@täbyslalomklubb på Instagram:

 

 

SAMARBETSPARTNERS
& STÖDSPONSORER

 

 

 

Ramundberget 300dpi

 

alpingaraget_85052852

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TSLK facebook

Postadress:
Täby SLK - Skidor
Box 153
18322 Täby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info