Hoppa till sidans innehåll

LVC 2019: Det oslagbara laget

25 MAR 2019 14:06
Efter tre intensiva dygn känner även den mest tappra supporter viss tveksamhet. Är det här en rimlig insats för att vårt barn ska få åka skidor? Ännu ett halvt dygn senare återstår endast en riktigt härlig känsla av att tillhöra ett fantastiskt lag.
  • Skapad: 25 MAR 2019 14:06

Givetvis är vi omåttligt stolta över vår segrarinna Filippa Ullenius, vår silvermedaljör Aron Lundberg och våra topp-10 placerade Agnes Rönnlund, Cornelia och Emelie Ohlsson, Sebastian Billberg, Alexander Plannthin och Emil Johansson. TSLK åkte hem med 12 pokaler och 11 lagmedaljer, vilket möjligen inte räknas som ett rekord i LVC-sammanhang men bör definitivt vara en av toppnoteringarna i TSLKs historia. Väl värt en applåd.

Cornelia & Emelie, topp-10 i U12 GS

Pallen nästa för Sebastian?

Men den verkligt åtråvärda trofén som vi alla tog med hem från Kläppen, består i känslan av att tillhöra region fyras absolut bästa lag. Den klassen mäts inte i pokaler och medaljer, men väl i antal ryggdunkningar, hejarop, tröstande kramar, high fives och det allmänna oljud som bjällror, tutor och vuvuzelor åstadkommer när en TSLK-åkare är på väg ner i backen. Magiskt.

Att ta emot en jublande glad D12:a som just gjort sitt ”bästa GS-åk någonsin” får vilken sliten slalomförälder som helst på bra humör. Att se hur de som tävlat klart skyndar sig upp igen för att hinna heja på sina kompisar likaså.

Lovisa U12, glad efter en kanonåk i GS

Vittnen från start bekräftar att peppen från våra barn var maximal varje gång en åkare från TSLK stod redo. Och från speakerbåset hördes jubel och bjällror när någon av de våra närmade sig mål. Den glädjen och gemenskapen värmer en slalommammas hjärta mer än pokalerna.

Beata, U11, redo på start

Att tävla individuellt är tufft, oaktat val av idrott. Aldrig är man så utelämnad och ensam som när starten går och ansvaret för hur man tar sig till mål helt vilar på individens axlar. Det behövs ingen forskning för att begripa att värmen, kamratskapen och stödet från träningskompisarna i det ögonblicket är viktigare än allt annat. För hur ska det annars kännas roligt att resa sig, borsta av snön och ladda om efter ett uråk? Eller att vecka efter vecka kämpa med att få till den där svängväxlingen så att man inte blir sen till nästa käpp? Och hur ska man fira en topplacering om det inte finns vänner runtomkring som känner samma glädje över en stor prestation?

Idrott är kul och ska vara kul. Extremt få barn har roligt ensamma och därmed så är ekvationen tämligen enkel. Låt barnen själva skapa sin lagkänsla genom stöttning och goda exempel. Barn gör som bekant som vuxna gör, med andra ord kan vi i alla lägen hjälpa våra barn att se hur ”laget före jaget” faktiskt också leder till personlig utveckling, både i och utanför pisten.  

Lukas och Briger, U11, tränings och tävlingskompisar

Vi som är med och leder, tränar, organiserar och hejar är helt överens om att alpin skidåkning inte skulle vara lika roligt om det inte fanns fler tokiga mammor och pappor som gärna slipar skidor till midnatt, brer äggmackor vid 05.30 en lördag och kånkar två orimligt tunga skidor och en sprängfylld ryggsäck i tösnö och motlut. Undertecknad är överlycklig över att tillhöra just det här laget, även om jag ännu inte provat att använda kanterna på julklappskidorna från 2016. De svänger ju rätt bra ändå.

Madeleine & Andreas - två klippor i TSLK-laget

Kläppen Ski Resort tog emot 280 åkare och minst lika många funktionärer och ledare till region fyras avslutningshelg i Lilla världscupen. Enligt tävlingsgeneralen genomfördes 1200 tävlingsåk och ett oräkneligt antal träningsåk. Oändligt många timmar har lagts ner i det tiotal klubbar som organiserar finalhelgen för att skapa en minnesvärd upplevelse. Med facit i hand kan jag konstatera att vi tillsammans lyckades alldeles strålande med den uppgiften.

Kommande helg är det våra U14-åkare som skapar nya minnen under sin finalhelg. Utan tvivel kommer vår hejaklack att höras och synas mest även då. Det är nämligen så vi gör i TSLK.

Vid tangentbordet,
Annika Billberg – stolt medlem av Sveriges bästa alpina skidlag

Skribent: Annika Billberg
Epost: This is a mailto link

 

@täbyslalomklubb på Instagram:

 

 

SAMARBETSPARTNERS
& STÖDSPONSORER

 

 

 

Ramundberget 300dpi

 

alpingaraget_85052852

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TSLK facebook

Postadress:
Täby SLK - Skidor
Box 153
18322 Täby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info