Hoppa till sidans innehåll

Säsongen 2018/19 officiellt avslutad

20 MAJ 2019 17:24
I söndags var det dags för den traditionsenliga säsongsavslutningen på Täby IP. Många medlemmar var på plats för att umgås och uppmärksamma åkare som lyckats särskilt väl under säsongen eller utvecklats väl och bidragit till klubbsammanhållningen.
  • Uppdaterad: 20 MAJ 2019 20:37

Närmare 200 medlemmar var på plats för att umgås, äta hamburgare och säga hej då till säsongen 2018/19. Det pratades minnen från olika tävlingar och läger och en och annan förälder tog också chansen att lufta frågor och utmaningar inför kommande säsong. För visst är den lite annorlunda vår sport, med alla utmaningar i allt från tillgången till snö och backe till att få plats med all utrustning i bagageutrymmet. Med den ständiga jakten på träningstillfällen och behovet av föräldrarnas aldrig sinande engagemang. Men det är ju också allt detta sammantaget som gör sporten speciell och speciellt rolig.

Säsongen har varit framgångsrik för klubben på många sätt, med både fina placeringar, högt deltagande och stark utveckling. Pris som Bästa åkare delas årligen ut till en tjej och en kille i varje åldersgrupp samt till den junior som haft störst framgångar under året. Men det är inte bara tävlingsresultaten som är viktiga för vår klubb. Därför belönas också två åkare från varje åldersgrupp med ett träningsstipendium i form av ett diplom och en säsong utan träningsavgift. Priset går till åkare som haft hög träningsnärvaro och bidragit starkt till kamratskapen och teamkänslan samtidigt som han eller hon tagit kliv framåt i sin egna utveckling.

Utmärkelsen Bästa åkare i respektive åldersgrupp.

I år fick följande medlemmar ta emot applåder för sina prestationer. Motiveringarna finns här

U10

Bästa åkare
Valerie Danielsson
Matei Pietraneau

Träningsstipendium
Ellen Bergquist
Malte Dahlqvist

 

U12

Bästa åkare
Agnes Rönnlund
Aron Lundberg                     

Träningsstipendium
Ebba Hallert-Djurberg
Emil Johansson

 

U14

Bästa åkare
Matilda Ullenius
Arthur Östergaard-Månsson

Träningsstipendium
Lisa Tidner
Rasmus Dahlgren 

 

U16

Bästa åkare
Tindra Nordin
Joel Candert

Träningsstipendium
Amanda Sannicolo
Anton Engström  

               

Junior                                     

Bästa åkare
Hilma Lövblom

Bästa Utveckling
Oskar Gillberg

Freeride                                 

Träningsstipendium
Melvin Hillström

 

 

Bästa Åktid Klubbmästerskap SL

Tor Lindstedt Nyberg

 

Säsongens träningsstipendiater. 

Utöver detta delades två stipendier ut: Stipendium ur TSLK:s Landslagsåkarfond och Bo Aggeborns stipendium. Hilma Lövblom förärades stipendium på 10.000 kr från Landslagsåkarfonden och Oskar Gillberg Bo Aggeborns stipendium på 3.000.

På plats var också Upplands Motor som i år sponsrat klubben med närvaro på ett flertal tävlingar och två Volvobilar som rullat frekvent och säkert mellan Täby och alla möjliga tränings- och tävlingsbackar. Upplands Motor arrangerade en frågesport där vi testades på våra kunskaper om Volvos historia och nuläge. Tre lyckliga vinnare kunde åka därifrån med ett presentkort på fri volvo valfri helg.

Stort tack till alla barn och ungdomar för er glädje och utvecklingsvilja under året och till alla tränare och lagledare för ert osinliga engagemang. Varmt tack också till Upplands Motor för det fina samarbetet under säsongen 2018/2019 och till U10-gänget som såg till att vi alla blev mätta under avslutningen.

Nu kör vi lite barmarksträning, tillsammans eller på egen hand, och så ses vi igen på skidor när det vita guldet kommit tillbaka. 

Skribent: Camilla Werngren
Epost: Adressen Gömd

 

@täbyslalomklubb på Instagram:

 

 

SAMARBETSPARTNERS
& STÖDSPONSORER

 

 

 

Ramundberget 300dpi

 

alpingaraget_85052852

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TSLK facebook

Postadress:
Täby SLK - Skidor
Box 153
18322 Täby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info