Hoppa till sidans innehåll
Foto: Camilla Werngren

Täbyåkare stod pall för knockarna i Ross-Knocken

19 MAR 2019 11:20
Förutsättningarna var inte de allra bästa, men efter helgens Ross-Knocken i Väsjöbacken kan vi notera tre vinster, en andraplats och flera andra fina prestationer till klubben.
  • Uppdaterad: 19 MAR 2019 11:20

Tävlingen Ross-Knocken som Sollentuna SLK arrangerar i Väsjöbacken är en av Sveriges största alpina tävlingar för ungdomar 9 till 16 år. Tävlingen från U12 och uppåt är en utslagstävling, där de bättre från varje åk går vidare till nästa åk. Det blir maximalt fyra åk inklusive den avslutande finalen. I anslutning till Ross-knocken anordnades även distriktstävling för U10. Också denna tävling har ett annorlunda upplägg där åkarna placeras i tre olika grupper utifrån tiden i första åket.

Förutsättningarna i år var mer utmanande än vanligt då det omväxlande marsvädret tärt rejält på backen. Detta gjorde att tävlingen för U12, U14 och U16 som vanligtvis genomförs under två dagar genomfördes endast på lördagen. Således en fullspäckad dag för de som tog sig vidare i alla fyra åken.

Täby SLK ställde som vanligt upp med ett härligt lag som peppade varandra. Några föll bort i de inledande åken, några föll snörpligt bort i tredje, medan ett fåtal tog sig hela vägen till finalåket.

I U12 gick Aron Lundberg hela vägen till final där han slutade på en fin fjärdeplats.

Bland våra åkare i U14 så gick Matilda Ullenius, Victor Bergström och Felix Rönnlund hela vägen till final. Både Matilda och Felix satsade lite för mycket och åkte ur. Victor däremot fick till ett fantastiskt åk och tog guldet i U14H.

I U16 hade vi två åkare med hela vägen till final. Båda gjorde fantastiska finalåk och Tor Lindstedt Nyberg tog hem hela tävlingen precis framför klubbkompisen Björn Huss. 

På söndagens U10-tävling körde killarna på förmiddagen och tjejerna på eftermiddagen. Åkarna fick en extra utmaning i att regnet forsade ner från morgon till långt in på eftermiddagen, en tack och lov ovanlig situation. Då var det skönt att vi hade vårt klubbhus att värma oss i mellan åken.

Varmt och mysigt i klubbstugan. Foto: Mårten Strömberg

Vid dagens slut kan vi notera att vi hade alla våra sex tjejer bland de tolv bästa i grupp B-finalen, som vanns av vår egen Valerie Danielsson. Våra killar deltog i olika finaler med Olle Svidén och Filip Byfelt som nia respektive tia i grupp B-finalen. 

Ett stort tack till alla åkare för fantastiska prestationer, lagledare, tränare och föräldrar som stöttade och peppade, och till Sollentuna SLK som trots mycket utmanande förutsättningar lyckades genomföra båda tävlingarna på ett fantastiskt sätt!

Skribent: Camilla Werngren
Epost: Adressen Gömd

 

@täbyslalomklubb på Instagram:

 

 

SAMARBETSPARTNERS
& STÖDSPONSORER

 

 

 

Ramundberget 300dpi

 

alpingaraget_85052852

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TSLK facebook

Postadress:
Täby SLK - Skidor
Box 153
18322 Täby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info