Hoppa till sidans innehåll

Testa nya saker, utmana sig själv, bonda – helgens barmarksläger innehöll mycket av allt

2018-09-12 11:00
Som skidåkare behöver man vara stark, snabb, smidig, uthållig och ha bra balans och reflexer. Dessutom behöver man vara modig. En annorlunda form att träna allt detta inför säsongen är att delta i barmarkslägret Snowcamp.
  • Uppdaterad: 2018-09-12 11:30

I helgen var ett tjugofemtal barn och ungdomar i Dalarna för att träna koordination, motorik, akrobatik och styrka och utmana sig själva och hitta tillbaka till varandra efter sommaruppehållet.

Under två intensiva dygn hade barnen möjlighet att testa nya saker och utmana sina  rädslor. Det fanns utmaningar både inomhus och utomhus. På studsmattorna inomhus gjordes höga och långa hopp, ryggstuds, magstuds, framåtvolter, bakåtvolter, volter med skruv, wall run – utmaningarna var oändliga. Barnen tränade målmedvetet och instruktörerna hade alltid en ny utmaning på lut åt den som ville tänja sin gräns ytterligare lite. En och annan förälder vågade också testa de olika aktiviteterna. 

Lek och allvar i högt tempo. Foton: Skidfoto

Utomhus fanns den både lockande och avskräckande Slip'n slide-banan - en 14 fallhöjdsmeterhög waterslide som avslutas med ett hopp rakt ned i en damm. Många tvekade i början, men peppades av sina kamrater, instruktörerna och föräldrarna i att våga testa. Nervpirret var som värst när man stod högst upp och tittade ner. När man väl släppte händerna vid starten fanns ingen återvändo innan man efter några sekunder låg i dammen och undrade vad som hände. Några för dagen extra modiga testade även att köra banan på skidor.

Några hade svårt att låta skidorna stå. Foto: Skidfoto

Det var en trött skara som vid avslutningen konstaterade att alla hade lärt sig något nytt som de inte hade vågat göra tidigare.

Att vi har en fin gemenskap i klubben och att vi trivs ihop bekräftades även på detta läger. Barnen stöttade och peppade varandra över åldersgränserna och hade verkligen roligt ihop. Som förälder känner man sig lycklig som får vara en del i detta sammanhang och se sina barn utvecklas, ha roligt och trivas. Att man själv har lika roligt och trivs lika bra är ett härligt extraplus.

 

 

 

Yes, we can! Foto: Skidfoto 

Skribent: Camilla Werngren
Epost: Adressen Gömd

 

@täbyslalomklubb på Instagram:

 

 

SAMARBETSPARTNERS
& STÖDSPONSORER

 

 

 

Ramundberget 300dpi

 

alpingaraget_85052852

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TSLK facebook

Postadress:
Täby SLK - Skidor
Box 153
18322 Täby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info