Hoppa till sidans innehåll

Tillsammans tar vi oss till ännu högre toppar säsongen 2018/2019!

2018-08-10 14:34
Föregående säsong var utomordentligt framgångsrik för Täby Slalomklubb. Våra åkare presterade genomgående mycket väl i alla åldersklasser och i alla discipliner.
  • Uppdaterad: 2018-08-16 11:10

Vi har aldrig haft så många åkare som kvalificerat sig till skidgymnasier som vi har nu! Vi får gå tillbaka långt i vår klubbs historia för att finna en säsong som varit tillnärmelsevis lika framgångsrik och det är möjligt att det här var vår allra bästa säsong hittills i vår stolta 52 åriga historia.

Att våra framgångar är väl fördelade mellan killar och tjejer ända upp till mastersåkare visar dessutom på stor bredd. Framgångar ser ut på olika sätt och alla utgår från sig själva – det viktiga är att finna glädjen i utövandet och att söka förbättra sina egna prestationer – det kanske är att klättra fem placeringar gentemot föregående år, att orka hela vägen i en lång storslalombana eller något annat som just du sätter upp som mål.  

Tack till alla åkare som kämpat hårt och aldrig gett upp. Att träna lite extra ger ofta lite extra tur i skidbacken och den kämpaglöd som vi ser hos er åkare uppmuntrar oss alla!

Vill även rikta ett stort tack till alla föräldrar, lagledare, tränare, materialare, tävlingsorganisation, styrelsemedlemmar och övriga som stått bakom våra åkare och hjälpt till med stort som smått. Den anda som vi har i Täby Slalomklubb är unik där vi tränar som ett lag och alla blir sedda.  

Nästa säsong är snart här och vissa har redan stått på snö samtidigt som de flesta är igång med sin barmarksträning samt håller igång med andra sporter (vilket uppmuntras!). Årets grupper bildades 1:a maj då vårt nya verksamhetsår formellt startade och snart har alla grupper hållt sina säsongsuppstartsmöten samtidigt som alla kommittéer är i full gång med sitt arbete. Vi ser till så att vi alla är väl förberedda inför säsongen och det är ett kvalitetsbetyg att vi förbereder oss väl.

Förra året gjorde vi stora förändringar inom vår administration där vi lade ut stora delar av ekonomiarbetet till en redovisningsbyrå samtidigt som vi införde ett nytt medlemsadministrativt system. Ovanpå detta så anpassade vi oss till EU:s dataskydddirektiv (GDPR). Det här arbetet krävde stora arbetsinsatser av våra eldsjälar men vi hoppas att vi nu kan njuta frukterna av förändringarna genom att vi nu har fått en administration som kräver mindre ideella insatser så vi kan alla fokusera mer på det idrottsliga.

Arbetet med Ullnabacken fortsätter och vi hoppas på klartecken från Täby kommun inom kort. Som ni märkt är intresset stort från media och såväl lokalpress som Radio Stockholm har engagerat sig i frågan. Då tippbolaget nu har bekräftat till Länsstyrelsen att de är klara med de norra och västra sidorna (sjösidan) så har vi intensifierat dialogen med kommunen om att få lov att nyttja marken och på egen hand sätta igång Ullnabacken på nytt. En egen arena skulle betyda mycket för vår klubbs utveckling såväl idrottsligt som finansiellt. Vi har inga problem med att samexistera med tippbolaget och vi ser att det är lätt att säkerhetsmässigt avgränsa de olika ytorna. Fortsättning följer i denna långa följetong!

Vi vill fortsätta arbetet med att utveckla vår verksamhet så att vi ger våra medlemmar den bästa upplevelsen. Vi behöver inte vara störst för att kunna ge den bästa upplevelsen men det är samtidigt angeläget att våra grupper är fyllda så att vi inte har några vakanser.

Både kvantitet och kvalitet i vår träning kan ständigt utvecklas och förbättras, vilket jag tog i mitt brev förra sommaren. Även om vi gjort framsteg så finns det mer att göra. Kvantitet avseende att försöka förlänga säsongen så att vi kan åka skidor fler veckor i Stockholm och helst även erbjuda ytterligare träningspass per vecka. Kvalitet genom att sträva efter att få bättre snöförhållanden på hemmaplan och se till så att alla barn har tränare som hjälper dem utvecklas.

Om ni inte hunnit anmäla er till höstens klubbläger så uppmanar vi er att göra det så snart som möjligt. När det gäller gruppläger så strävar vi i år efter större samordning mellan de olika grupperna. Vi vill dels avlasta lagledarnas lägerplaneringsarbete, men vi vill även att grupper samordnar och gör sällskap så att vi kanske får två eller tre grupper på en och samma ort då det underlättar för de familjer som har barn i fler grupper. Samordning ger oss också möjlighet att förhandla oss till bättre villkor på de anläggningar som vi nyttjar.

Täby Slalomklubb har världens bästa medlemmar och det är ett privilegium att få fortsätta vara delaktig i klubbens utveckling.

Tillsammans tar vi oss till toppen!

 

Hälsningar, Per Werngren

Skribent: Per Werngren
Epost: Adressen Gömd

@täbyslalomklubb på Instagram:

 

 

SAMARBETSPARTNERS
& STÖDSPONSORER

 

Ramundberget 300dpi

 

alpingaraget_85052852

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TSLK facebook

Postadress:
Täby SLK - Skidor
Box 153
18322 Täby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info